adscode
adscode

Tasarım beceri atölyeleri benim için Türk eğitim sisteminin geleceğe olan yatırımının kalbi

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, tasarım beceri atölyelerini Türk eğitim sisteminin geleceğe olan yatırımının kalbi olarak değerlendirerek "Bu atölyeleri imkanı dar okullardan başlatırsak çocuklarımız arasındaki öğrenme farkını azaltabiliriz " dedi.

Tasarım beceri atölyeleri benim için Türk eğitim sisteminin geleceğe olan yatırımının kalbi
Eğitim

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Türkiye Genç İş İnsanları Konfederasyonu (TÜGİK) tarafından Antalya'da Belek Turizm Bölgesi'ndeki bir otelde düzenlenen TÜGİK İş Zirvesi 2020 programında, eğitim alanında önem verdikleri konulardan birinin mesleki eğitim olduğunu söyledi.

Her bir öğrencinin ilgisini, becerisini ve yeteneğini ölçen bir yazılım hazırladıklarına değinen Selçuk, bu sistemin çocuğun hangi lisede, üniversitede eğitim alması ve hangi alana yönelmesi gerektiğini belirlediğini söyledi.

Okul öncesi eğitimi çok önemsediğini vurgulayan Selçuk, özellikle çocukların okula hazır gelmeleri gerektiğini söyledi.

Birçok araştırmada 3 yaşına kadar çocukların paket gıdadan, cep telefonundan ve televizyondan uzak tutulması gerektiğinin vurgulandığını aktaran Selçuk, aksi takdirde okula gelen çocuklara bir şeyler öğretmek yerine farklı problemlerini çözmeye yönelik çalışmalar yapılacağını ifade etti.

Çocukların A, B, C gibi seçenekleri görerek bir sınav bakış açısıyla büyüdüklerini ancak bu uygulamadan da çıkılması gerektiğini vurgulayan Selçuk, "Tasarım beceri atölyeleri benim için Türk eğitim sisteminin geleceğe olan yatırımının kalbi. Bizim çocuklarımızın sınav algısı A, B, C seçeneklerinden ibaret. Soru çözebilmek başka bir şey, sorun çözebilmek başka. Çocuklarımızı sorun çözebiliyor olarak hazırlarsak geleceğe daha iyi hazırlamış oluruz. Bunu da tasarım becerileri atölyeleriyle yapmamız mümkün." diye konuştu.

Çocukların sadece seçenekleri işaretlediği öğrenme hayatından, uygulamalı hayata geçmeleri gerektiğini anlatan Selçuk, bu doğrultuda her okula atölye kurduklarını bildirdi.

Bugüne kadar desteklerle 6 bin 400 atölye kurduklarına değinen Selçuk, şunları kaydetti:

"Bir çocuk lise son sınıfa geldiğinde, 'Ben neyi seçsem?' diye düşünüyorsa sistem kendine bakmalı. Bu durumda çocuklarımızı, öğretmenlerimizi suçlayamayız, sisteme bakmalıyız. Atölyede ömrü geçen çocuklar, mühendisliği, sanatı, şiiri, sporu ya da birçok alanı binlerce kez tecrübe edecekler, orada görecekler. Atölyeleri özellikle imkanı zayıf olan mahallerdeki okullara kuruyoruz, atölyelerin bulunduğu okullarda hayat değişiyor. Öğretmenlerimize de hangi alanlarda eksiklikleri varsa o alanlarda, talep ettikleri bölümlerde eğitim veriyoruz."

"Türkiye eğitimde çığır açacak çok önemli uygulamalara imza attı"
Tasarım beceri atölyelerinin çocuklarının becerilerini ciddi anlamda geliştirdiğini, zenginleştirdiğini anlatan Selçuk, çağa uygun donanımlı çocuklar yetiştirdiklerini belirtti.

Ziya Selçuk, Türkiye'nin eğitimde çığır açacak çok önemli uygulamalara imza attığını söyledi. Tasarım-beceri atölyelerini de bunlardan biri olarak nitelendiren Selçuk, şöyle devam etti:

"Tasarım beceri atölyeleri çok çok önemli. Eğer bunu özellikle imkanı dar olan mahallerden, okullardan başlatırsak çocuklarımız arasındaki öğrenme farkını azaltabiliriz. Bir tasarım beceri atölyesinin maliyeti ortalama 40 bin lira. Her bir üyenizin bir atölye yapmasını istiyoruz. Bunu hemen yapmanız gerekmiyor, belli bir süre içinde planlayarak sizden bekliyoruz. Bir şirket bir atölye yaptırma taahhüdünde bulunabilir mi? Türkiye için çok önemli bir stratejik uygulama. Desteğinize ihtiyacımız var, bu salondan büyük bir müjde bekliyorum, bunu da evlatlarım, geleceğimiz adına istiyorum.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)