adscode
adscode

Tasarım öğrencilerine ödüllü yarışma

Mimarlık, Grafik Tasarımı, Resim Öğretmenliği gibi bölümlerin öğrencilerine yönelik düzenlenen Tasarıma Değer Yarışması'nda dereceye girenlere bilgisayar ve para ödülü verilecek.

Tasarım öğrencilerine ödüllü yarışma
Üniversite
Güncelleme : 03-Mar-22 19:12

Ev tekstili markası Cotton Box, ilkini geçen yıl gerçekleştirdiği “Tasarıma Değer” yarışmasının ikincisini düzenliyor.  Türkiye genelinde Moda Tasarımı, Geleneksel Türk El Sanatları, Grafik Tasarımı, Moda ve Tekstil Tasarımı, Görsel İletişim Tasarımı, Endüstri Ürünleri Tasarımı, Mimarlık, İç mimarlık, İç Mekan Tasarımı ve Resim Öğretmenliği bölümlerinde öğrenim gören ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin katılacağı  yarışmanın bu yılki teması ise “Çizgilerin Yolculuğu” olarak belirlendi. Yarışma için son başvuru tarihi 20 Nisan 2022 olarak belirlendi.

 

Dijital halk oylamasında ve jüri değerlendirmesinde ilk üçe girenlerin ödül kazanacağı “Tasarıma Değer” yarışmasıyla öğrenciler birbirinden ayrıcalıklı hediyelere sahip olacak. Jüri değerlendirmesiyle belirlenen sonuçlara göre yarışmanın birincisine tasarımcıların vazgeçilmezi olan Macbook Pro, ikincisine Macbook Air, üçüncüye ise iPad Pro hediye edilecek. Bunun yanı sıra dijital halk oylaması sonucuyla dereceye giren ilk 3 kişiye ise Cotton Box’tan hediye çeki verilecek. Birinciye 2000 TL, ikinciye 1500 TL ve üçüncüye 1000 TL olarak verilecek hediye çekleri, Cotton Box’ın web sitesinden alışverişte kullanılabilecek.

Nuri Turgut “Genç tasarımcılarımızın büyük ilgisiyle karşılaştık, tekrar başlattığımız için mutluyuz.”

Öğrencilerin gelecek planlarına ışık tutmak, yeteneklerini ortaya koymalarını sağlamak ve ev tekstili sektöründe tasarım kavramını ön plana amacıyla yarışmayı ikinci kez düzenlediklerini belirten Cotton Box Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Turgut, “Düzenlediğimiz “Tasarıma Değer” yarışmamız tahminimizden çok daha fazla ilgi gördü ve öğrencilerden çok güzel geri dönüşler aldık. Ülkemizdeki genç yetenekleri gün yüzüne çıkarmayı ve onları yeni şeyler üretmeye teşvik etmeyi istiyoruz. Bunun yanında ev tekstili sektöründe tasarımcı işbirliklerini öne çıkarmak, tasarım kültürünü yaygınlaştırmak amacındayız. Genç tasarımcılara bu yolu açabildiğimiz ve yarışmayı tekrar başlattığımız için çok mutluyuz. Bu yıl ikincisini düzenleyeceğimiz tasarım yarışmamızı geleneksel hale getirerek birçok öğrencinin hayatına dokunmak için heyecanla çalışmaya devam edeceğiz.” şeklinde ifade etti.

Halk oylaması ve jüri değerlendirmesi

“Çizgilerin Yolculuğu” temasıyla hazırlanan ve yarışmanın web sitesine yüklenen tasarımlar öncelikle ön elemeye tabi tutulacak. İlk elemeyi geçen tasarımlar yarışmanın web sitesi üzerinden dijital halk oylamasına sunulacak. İsteyen herkesin oy kullanabileceği bu sürecin ardından ise dereceye giren tasarımlar; Cotton Box’ın Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Turgut, Cotton Box Yöneticisi Emin Mert Turgut, Cotton Box tasarım ekibinden Büşra Uğraş ve Bahar Yeniçeri, Stilist Candan Durusöz, All Decor Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Gökçe Karaman, Sosyal Medya İçerik Üreticisi Aylin Şen Ceylan ve “2021 Tasarıma Değer” yarışmacısının birincisi Ayşegül Çelik’in yer aldığı juri tarafından değerlendirilecek.

 

Geçen yıl 200’den fazla genç yetenek yarıştı

Geçtiğimiz yıl “Yeni Dünya” temasıyla düzenlenen yarışmaya 200’den fazla genç yetenek katıldı. Birbirinden özel tasarımların ortaya çıktığı yarışmada jüri değerlendirmesi sonucuyla yarışmanın birincisi Kültür Üniversitesi Mimarlık bölümünden Ayşegül Çelik oldu. Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nden Meryeme Nuselin Aktaş ikinci, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden İpek Bakacak ise üçüncü oldu.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)