adscode
adscode

Taşımalı eğitim Meclise taşındı!

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a taşımalı eğitim hakkında yazılı soru önergesi vererek konuyu TBMM gündemine taşıdı.

Taşımalı eğitim Meclise taşındı!
Eğitim
Güncelleme : 22-Jun-19 13:33

-CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER taşımalı eğitimi sordu…

 

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı henüz başlamamış olmasına rağmen Burdur’da bazı sorunların ortaya çıktığını belirten GÖKER, “Burdur merkeze bağlı Kayaaltı köyünde bulunan Kayaaltı Ortaokulu, öğrenci sayısının 40 kişinin altında kalması gerekçe gösterilerek kapatılmış, köyde bulunan 38 öğrenci ise taşımalı eğitim marifeti ile Taşkapı köyünde bulunan Taşkapı Ortaokuluna aktarılmak istenmektedir” dedi.     

 

Taşımalı Eğitim Sisteminin pek çok sorunu barındırdığını belirten CHP’li Vekil, “Taşımalı eğitim esnasında meydana gelen trafik kazaları en önemli sorundur. Küçücük çocukların her gün onlarca kilometre yol yapması ve gün boyu evinden uzakta eğitim görmek zorunda kalan öğrencilerin beslenme konusunda yaşadığı sıkıntılar da bu sistemin ayrı bir boyutunu oluşturmaktadır” diyerek taşımalı eğitim problemine dikkat çekti.

 

Öğrenci sayısının azalmasının en önemli nedeninin köylerimizde tarım ve hayvancılığın bitmesi ve bu nedenle köy halkının şehirlere göç etmek zorunda kalması olarak göründüğünü belirten GÖKER, “Bunun sonucunda öğrenci sayısı azalan okullar kapatılmakta ve kalan öğrenciler taşımalı eğitime zorlanmaktadırlar” diyerek Bakanlığa bazı sorular yöneltti.

 

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER yazılı soru önergesinde şu sorulara yer verdi.

Burdur ilimizde 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında taşımalı eğitim yapması öngörülen öğrenci sayısı nedir?

 

Burdur ilimizde 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında taşımalı eğitim marifeti ile okulsuz kalacak olan köy sayısı nedir?

 

Taşımalı Eğitim nedeniyle ortaya çıkan sorunların çözülmesi amacıyla Bakanlığınızca planlanan herhangi bir çalışma var mıdır?

 

Vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi adına öğrenci sayısı 40’ın altında kalan köy okullarının kapatılmasını öngören Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğinin gözden geçirilmesine yönelik bir çalışmanız var mıdır?

 

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

 

         Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.

 

 

 

 

 Dr. Mehmet GÖKER

                                                                                                               Burdur Milletvekili

 

         2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı henüz başlamamış olmasına rağmen Burdur’da bazı sorunlar ortaya çıkmaya başlamıştır. Burdur merkeze bağlı Kayaaltı köyünde bulunan Kayaaltı Ortaokulu, öğrenci sayısının 40 kişinin altında kalması gerekçe gösterilerek kapatılmış, köyde bulunan 38 öğrenci ise taşımalı eğitim marifeti ile Taşkapı köyünde bulunan Taşkapı Ortaokuluna aktarılmak istenmektedir.      

 

         Taşımalı Eğitim Sistemi ise içerisinde pek çok sorun barındırmaktadır. Taşımalı eğitim esnasında meydana gelen trafik kazaları en önemli sorundur. Küçücük çocukların her gün onlarca kilometre yol yapması ve gün boyu evinden uzakta eğitim görmek zorunda kalan öğrencilerin beslenme konusunda yaşadığı sıkıntılar da bu sistemin ayrı bir boyutunu oluşturmaktadır.

 

         Köylerimizde tarım ve hayvancılığın bitmesi ve bu nedenle köy halkının şehirlere göç etmek zorunda kalması öğrenci sayısının azalmasının en önemli nedeni olarak görünmektedir. Bunun sonucunda öğrenci sayısı azalan okullar kapatılmakta ve kalan öğrenciler taşımalı eğitime zorlanmaktadırlar.

 

         Bu bilgiler ışığında;

 

  • Burdur ilimizde 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında taşımalı eğitim yapması öngörülen öğrenci sayısı nedir?

 

  • Burdur ilimizde 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında taşımalı eğitim marifeti ile okulsuz kalacak olan köy sayısı nedir?

 

  • Taşımalı Eğitim nedeniyle ortaya çıkan sorunların çözülmesi amacıyla Bakanlığınızca planlanan herhangi bir çalışma var mıdır?

 

  • Vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi adına öğrenci sayısı 40’ın altında kalan köy okullarının kapatılmasını öngören Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğinin gözden geçirilmesine yönelik bir çalışmanız var mıdır?

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)