adscode
adscode

TAV Akademi, Tecrübesini THK Üniversitesi’ne Taşıyor

TAV Akademi, Türk Hava Kurumu Üniversitesi (THKÜ) Yaşam Boyu Gelişim Merkezi (YAGEM) ile eğitim ve danışmanlık hizmetleri kapsamında işbirliği anlaşması imzaladı.

TAV Akademi, Tecrübesini THK Üniversitesi’ne Taşıyor
Üniversite
Anlaşma ile TAV Akademi, havalimanı işletmeciliği konusundaki bilgi birikimi ve deneyimini THKÜ YAGEM öğrencilerine aktaracak.
Havalimanı işletmeciliğinde Türkiye’nin dünyadaki lider markası TAV Havalimanları’nın kurumsal eğitim ve gelişim platformu TAV Akademi, Türkiye’nin havacılık ve uzay bilimleri alanında ilk ve tek ihtisas üniversitesi olan THK Üniversitesi ile işbirliği yaptı.
TAV Akademi, THKÜ Yaşam Boyu Gelişim Merkezi’yle (YAGEM)  bugün imzalanan sözleşme kapsamında bilgi birikimi ve tecrübesini, havacılık sektöründe uzmanlaşmak isteyen gençlere aktaracak. TAV Akademi’nin uzman eğitmenleri tarafından THKÜ öğrencilerine ”havalimanı işletmeciliği”nden “havalimanı insan kaynakları yönetimi”ne sekiz ana başlıkta eğitimler sunulacak. İmza törenine, TAV Havalimanları Holding İş Destek Başkan Yardımcısı Yiğit Oğuz Duman, TAV Akademi Koordinatörü Barış Müstecaplıoğlu, THKÜ Yaşam Boyu Gelişim Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Semih Şahinel ve THKÜ İstanbul Havacılık MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. A.Emin Serin katıldı.
Anlaşmayı TAV Akademi adına TAV Havalimanları Holding İş Destek Başkan Yardımcısı Yiğit Oğuz Duman ve THKÜ adına Boyu Gelişim Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Semih Şahinel imzaladı.
TAV Akademi Koordinatörü Barış Müstecaplıoğlu, “TAV Akademi olarak, özgün bilgi birikimi gerektiren niş bir sektör olan havalimanı işletmeciliği konusunda sahip olduğumuz deneyim ve bilgiyi sektöre katkı sağlayacak gençlere aktaracak olmak bize mutluluk veriyor. Havacılık sektöründe nitelikli çalışanlara duyulan ihtiyaç doğrultusunda Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden olan THK Üniversitesi’nde havalimanı işletmeciliği çerçevesinde stratejik yönetim, ticari yönetim, operasyon ve güvelik yönetimi gibi konularda eğitim sunacağız. TAV Akademi ve THKÜ arasında gerçekleşen bu işbirliğinin havacılık sektörünün geleceği açısından gelişerek devam edeceğine inanıyorum” dedi.
TAV Akademi ayrıca havalimanı işletmecilerinin en büyük platformu olan Airports Council International (ACI) Europe’un eğitim merkezlerinden biri olarak bölge ülkelerinden öğrencilere de ev sahipliği yapıyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)