adscode
adscode

T.C. Haliç Üniversitesi'nde Orta Doğu ve Türkiye Tartışıldı

T.C. Haliç Üniversitesi'nde Orta Doğu ve Türkiye Tartışıldı
Üniversite
Bilge Adamlar Stratejik Araştırmalar Merkezi (BİLGESAM) ve T.C. Haliç Üniversitesi işbirliği ile 25 Aralık 2014 tarihinde 'Orta Doğu ve Türkiye' paneli T.C. Haliç Üniversitesi Kağıthane kampüsünde düzenlendi. İki oturumdan oluşan panele Prof. Dr. Hasan KÖNİ, T.C. Haliç Üniversitesi Prof. Dr. Yaşar ONAY, Prof. Dr. Mustafa KİBAROĞLU, Doç. Dr. Ayşe T. FİLDİŞ, Doç. Dr. Atilla SANDIKLI, Prof. Dr. Hasret ÇOMAK, Prof. Dr. Ali KARAOSMANOĞLU, Yrd. Doç. Dr. Erol MÜTERCİMLER, Prof. Dr. Nurşin Ateşoğlu GÜNEY, Prof. Dr. Mensur AKGÜN, E. Büyükelçi Dr. Oğuz ÇELİKKOL konuşmacı olarak katıldı.

Panelin ilk oturumunda ABD, Rusya, Avrupa Birliği, İran, Mısır ülkelerinin Orta Doğu politikaları, tarihsel gelişimleri, IŞID örgütü ile ilişkileri detaylı bir şekilde ele alındı. İsrail’in Orta Doğu’daki konumu ve diğer ülkelerin İsrail ile ilişkiler hakkındaki düşüncelerini de aktaran akademisyenler, panelin sonunda öğrencilerin sorularını cevapladı. İsrail’in Orta Doğu’daki varlığı ve politikaları, Orta Doğu ülkelerinin kültürel geçmişi, Büyük Orta Doğu Projesi, Türkiye’nin jeopolitik konumu ve Türkiye’nin bölgedeki gücü ve sınırları, dış politika yaklaşımı ve Orta Doğu politikaları ile ilgili görüşler ise ikinci oturumda beyan edildi.

'Orta Doğu ve Türkiye' paneli ile ilgili olarak düşüncelerini aktaran T.C. Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Avukat Mansur Topçuoğlu: 'Orta Doğu’da sahneler, roller değişiyor. Jeopolitik konum gereği Türkiye olarak olayların tam içindeyiz. Proaktif politikalar geliştirmemiz gerektiğine inanıyorum' dedi. Bilge Adamlar Stratejik Araştırmalar Merkezi (BİLGESAM) ile iş birliğine devam edeceğini belirten Av. Mansur Topçuoğlu, 'BİLGESAM ile çalışmalarımıza sürdüreceğiz. Daha sık bu tarz panellere yer vereceğiz' diye aktardı.



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)