adscode
adscode

TED Cumhuriyetimizin 91. Yılını Görkemli Cumhuriyet Balosu'yla Kutladı

Ülkemizin eğitim alanındaki ilk sivil toplum kuruluşu olan Türk Eğitim Derneği'nin Cumhuriyet Balosu, görkemli bir kutlamaya sahne oldu.

TED Cumhuriyetimizin 91. Yılını Görkemli Cumhuriyet Balosu'yla Kutladı
Vakıf ve Dernekler
Kuruluş yılı olan 1928'den bu yana Cumhuriyetin çağdaş, ilerici, yenilikçi değerlerinden vazgeçmeyen nesiller yetiştirmek için çalışan Türk Eğitim Derneği'nin organizasyondan elde ettiği tüm gelir, Tam Eğitim Bursu fonuna aktarıldı.
 
Türk Eğitim Derneği'nin artık geleneksel hale gelen Cumhuriyet Balosu, 11 Kasım Salı günü akşamı eğitim, siyaset, medya dünyasından tanınmış isimleri Ankara Sheraton Hotel'de bir araya getirdi.
 
Sibel Can'ın sahne aldığı geceden elde edilen tüm gelir, başarılı ancak maddi olanakları yetersiz çocuklara ülke genelinde burslar vererek eğitimlerine devam etme olanağı tanımak amacıyla Tam Eğitim Bursu fonuna aktarıldı.
 
Kurulduğu yıl olan 1928'den bu yana Türkiye'nin dört bir yanında eğitim meşaleleri yakmak için kararlılık ve azimle çalışan Türk Eğitim Derneği,  "10.000 Genç Meşale Daha Aydınlık Türkiye" kampanyasıyla şimdiye kadar binlerce öğrencinin eğitimde fırsat eşitliğinden yararlanmasını sağladı.
 
Türk Eğitim Derneği, üç temel misyonu olan okullar kurmak ve yüksek nitelikli öğrenciler yetiştirmek, burs vererek eğitimde fırsat eşitliğine katkı sağlamak ve Türk eğitim politikasına yön vermek yönünde faaliyetlerini yürütmektedir.
 
"10.000 Genç Meşale Daha Aydınlık Türkiye" Kampanyası

Türk Eğitim Derneği, hazırladığı "10.000 Genç Meşale Daha Aydınlık Türkiye" kampanyasıyla Tam Eğitim Bursu vermektedir ve burs verdiği öğrencilere sadece maddi destek sağlamakla kalmayıp, öğrencilerin tüm sosyal gelişimlerini uzman psikologlar aracılığıyla izlemektedir. Öğrencilerin eğitim hayatı boyunca takibi yapılmakta ve barınmasından servisine, kıyafetinden cep harçlığına kadar tüm ihtiyaçları karşılanmaktadır. Bu uygulamalar, Türk Eğitim Derneği burs uygulamalarını mevcut burs uygulamalarından ayıran en önemli özelliklerdir. Tam Eğitim Bursu'nu almaya hak kazanan öğrenciler, Türk Eğitim Derneği tarafından açılmış olan 31 okulda eğitim almaktadır.
 
Tam Eğitim Bursu
    •    Öğrencilerin tüm eğitim, barınma (yatılı ise), servis, yemek, kitap-kırtasiye, giyim ve cep harçlıkları karşılanmaktadır.
    •    Öğrenciler TED okullarında eğitimlerine devam etmektedir.
    •    Bulunduğu ilde TED Okulu olmayan kız öğrenciler Karabük TED Koleji'nde, erkek öğrenciler ise TED Karabük ve TED Polatlı Koleji'nde yatılı olarak okutulmaktadır.
    •    2014-2015 öğretim yılında burs verenden alınan bedel 4,500 TL'dir.
    •    Türk Eğitim Derneği, öğrencinin geri kalan masraflarını kendi öz kaynakları ile karşılamakta ve öğrenci başı maliyet 13,500 TL'ye gelmektedir.
 
 
"10.000 Genç Meşale Daha Aydınlık Türkiye" kampanyasındaki bursun diğer burslardan farkı
    •    Burs alabilmek ve/veya alınan bursun devam edebilmesi için, maddi olanakların yetersiz olmasının yanı sıra başarılı olunması ilk koşul.
    •    Burs ile, cep harçlığı dahil öğrencinin tüm eğitim masrafları karşılanıyor.
    •    Öğrenci, başarılı olduğu sürece üniversite eğitiminin sonuna kadar sürekli burs alabiliyor, Türk Eğitim Derneği bunu garantiliyor.
    •    Psikolojik danışma ve rehberlik desteği ile öğrencinin gelişimi sürekli izleniyor.
    •    Öğrencinin aile ortamından yeni okuluna sorunsuz geçişi ve sosyal adaptasyonu takip ediliyor.
    •    Sadece akademik değil, kültürel ve sosyal gelişimi için de destek veriliyor.
    •    Gerekli durumlarda ek ders desteği sağlanıyor.
    •    Eğitim Meşaleleri (bağışçılar) www.turkegitimdernegi.org.tr sitesinden özel şifre kullanılarak öğrencinin performans takibi yapılabiliyor.
 
 
Burs verilecek öğrenci seçimi nasıl yapılıyor?

Türk Eğitim Derneği her yıl tam Eğitim Bursu Sınavı yapar.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın onayıyla ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığıyla Tam Eğitim Bursu Sınavı duyurulur.
5-6-7-8 ve 9. sınıfa devam eden, Türk Eğitim Derneği tarafından belirlenen ekonomik kritere uygun olarak, maddi imkanları kısıtlı ve yıl sonu başarı ortalaması 85-100 aralığında olan öğrenciler başvuruda bulunabilir.
 
Yazılı sınavda başarılı olan öğrenciler evlerinde ziyaret edilerek, mülakata alınır. Mülakat sürecinde de başarılı olan adaylar burs almaya hak kazanır.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)