adscode
adscode

TED HATAY KOLEJİ NASA YOLUNDA

TED Hatay Koleji öğrencilerini ABD Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) ‘ne götürüyor.

TED HATAY KOLEJİ NASA YOLUNDA
Lise
Okullarda yürütülen bilimsel çalışmalar ve çeşitli bilim alanlarındaki başarılar öğrencilerin desteklenmesi ve onları bilimsel etkinliklerle bir araya getirmekten geçiyor. Bu kapsamda ülkemizde uluslararası etkinliklere katılmak çok sık görülen bir durum değil iken TED Hatay Koleji öğrencilerini ABD Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) ‘ne götürüyor. Türk Bilim adamları yetiştirmek ve bilimsel çalışmalara örnek olabilmesi amacıyla dünya üzerindeki en gelişmiş araştırma merkezi ziyareti için öğrenciler yola çıktı...

NASA'DAN SERTİFİKA İMKANI

Kendi bünyesinde de çeşitli bilimsel çalışmalara imza atan TED Hatay Koleji, çok önemli bir hamle ile öğrencilerini ABD Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) ‘ne götürüyor. Ziyaret, öğrencilerin merak ettiği bilimsel çalışmaları yakından gözlemleyerek bilgi sahibi olmalarına olanak sağlayacak. Ayrıca öğrenciler, 9 gün sürecek programın içerisinde NASA Fizikçileri tarafından 3 günlük bir eğitim sonrasında sertifika alacaklar. NASA Emekli astronotlarla tanışma fırsatı yakalayan öğrenciler;18 saat sürecek Robotics Program eğitiminin yanında bölgedeki önemli merkezlerden Kenndy Space Center’ı da gezecekler. Miami Turu, Universal Studio (Temalı Park)’ı da ziyaret edecek öğrenciler hem bilimsel hem de sosyal etkinliklere de katılacak.

KLASİK EĞİTİM ÇİZGİSİNİN DIŞINA ÇIKIYORUZ

TED Hatay Koleji Kurucusu Doç. Dr. Mustafa ÖZAT: “Öğrencilerin okul hayatında bilimsel çalışmalar konusunda bilgi sahibi olması ve onların yönlendirilmesi açısından da önemli bir fırsat olarak gördüğümüz bir ziyaret organize ettik. Öğrencilerin kendilerine koydukları çıtayı yükseltmeleri ve dünya üzerinde yapılan çalışmaları takip etme merakı uyandırmak için bu tarz çalışmalar yapılması gerekiyor. Hayal kuran, azimli, kararlı ve çalışkan insanların üretme ve teknolojiye hükmetme sürecini yakından görerek kendilerine hedef olarak koydukları başarı hayallerinin çıtasını yükseltmiş olacağız. Öğrencilerimizin merak ettiklerini öğrenme fırsatı yaratmış olduk. Klasik eğitim çizgisinin dışına çıkarak gençlerin gelecek vizyonlarını kurgulayarak farklı deneyimler kazanmalarını sağlamak ve Türk bilim adamlarının yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla öğrencilerimize bu tarz bilimsel çalışmalarda farklılık yaratmak için elimizden geleni yapacağız” açıklamasında bulundu.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)