adscode
adscode

TED'in Afiş Yarışmasında Kazananlar Ödüllerini Aldı!

Türk Eğitim Derneği, başarılı ama maddi olanakları yetersiz çocuklara verdiği Tam Eğitim Bursu sınavının duyurusunda kullanılmak üzere TED Okulları arasında afiş yarışması düzenledi.

TED'in Afiş Yarışmasında Kazananlar Ödüllerini Aldı!
Etkinlikler
61 eserin katıldığı yarışmada TED Isparta Koleji öğrencisi Tuba Şevik'in hazırladığı afiş birinci oldu.

Cumhuriyetin gelecek projesi olarak 1928'de Atatürk'ün önderliğinde kurulan Türk Eğitim Derneği'nin Tam Eğitim Bursu Sınavı, her yıl başarılı ama ekonomik yetersizlikler yaşayan öğrencileri belirleyerek eğitim giderlerini karşılamak amacıyla düzenleniyor.

Türkiye'nin eğitim alanındaki en köklü sivil toplum kuruluşu olan Türk Eğitim Derneği, Tam Eğitim Bursu Sınavı Afiş Yarışması düzenleyerek TED Okulları'nda okuyan öğrencileri yaratıcılıklarını kullanmaları için teşvik etti. Türkiye genelindeki TED Okullarından 61 çalışmanın katıldığı yarışmanın ödül töreni 21 Ocak'ta TED Üniversitesi'nde yapıldı.

TED Isparta Koleji öğrencisi Tuba Şevik'in hazırladığı afişin birinci olduğu yarışmada, TED Isparta Koleji öğrencisi Muhammet Refik Yalçın'ın çalışması ikinci, TED Antalya Koleji öğrencisi Ekin Şiar Baloğlu'nun hazırladığı afiş ise üçüncü oldu. Yarışmada TED İstanbul Koleji öğrencisi Berivan Yıldız, TED Çorum Koleji öğrencisi Gülsüm Ağırbaş, TED Ankara Koleji öğrencisi Ceren Güngör, TED Isparta Koleji öğrencisi Muammer Kaya, TED Eskişehir Koleji öğrencisi Azra Oymaağaç ve TED Konya Koleji öğrencisi Eren Baha Ekinci'nin çalışmaları da mansiyon alırken, TED Antalya Koleji öğrencisi Zeynep Günbahar jüri özel ödülüne layık görüldü. Afiş yarışmasında kazanan TED Isparta Koleji öğrencisi Tuba Şevik'in çalışması,  2015 Tam Eğitim Bursu Sınavının Türkiye çapında duyurusunda kullanılıyor.

Bu yıl 4 Nisan 2015 Cumartesi günü saat 10:00'da düzenlenecek olan Tam Eğitim Bursu sınavına başvurular 5 Ocak'ta başladı. Sınava başvurular 20 Şubat 2015 tarihine kadar www.ted.org.tr adresinden yapılabilecek.
 
"Tam Eğitim Bursu" nedir?

Türk Eğitim Derneği'nin 2003–2004 öğrenim yılında başlattığı burs düzenlemesiyle, başarılı ama ekonomik yetersizlikler yaşayan öğrenciler "Tam Eğitim Bursu" (TEB) kapsamında okutuluyor. "Tam Eğitim Bursu", burs desteği verilen öğrencilerin eğitim, servis, yemek, giyim, kitap-kırtasiye giderlerini ve harçlıklarını üniversite lisans eğitiminin sonuna kadar karşılıyor. "Tam Eğitim Bursu" alan öğrenciler, öğrenimlerinin üniversiteye kadar olan kısmını Türk Eğitim Derneği okullarında sürdürüyorlar.
 
"10.000 Genç Meşale Daha Aydınlık Türkiye" kampanyası hakkında
Eğitim sistemindeki sorunları çözmeyi ve maddi olanaksızlar yüzünden eğitim alma hakkından mahrum kalan başarılı öğrencilere okuma olanağı tanımayı hedefleyen "10.000 Genç Meşale Daha Aydınlık Türkiye" kampanyası kapsamında "Tam Eğitim Bursu" alan öğrenciler TED Okulları'nda eğitim görüyorlar. Türk Eğitim Derneği, bir çocuk için yıllık eğitim masrafının 13.500 TL olduğu "Tam Eğitim Bursu" ile çocukların yalnızca eğitim masraflarını karşılamakla kalmıyor, burstan yararlanan tüm çocukların gelişimini eğitim hayatları boyunca takip ediyor ve barınmadan servise, kıyafetten cep harçlığına kadar tüm harcamalarını üstleniyor.
 

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)