adscode
adscode

TEDMEM yeni eğitim atlasını yayınladı!

Türk Eğitim Derneğinin düşünce kuruluşu TEDMEM tarafından hazırlanan Türkiye Eğitim Atlası 2014-2015 adlı çalışma, çeşitli kaynaklardan toplanan verilerle eğitim sistemimizin fotoğrafını çekiyor.

TEDMEM yeni eğitim atlasını yayınladı!
Vakıf ve Dernekler
Güncel verilerle eğitim sistemimiz 2014-2015 Türkiye Eğitim Atlası’nda!

İki yıl önce ilk kez yayınlanan Türkiye Eğitim Atlasının ikinci sayısı olan çalışma, 2014-2015 eğitim öğretim yılına ait verileri görsellerle destekleyerek  sunuyor. Türkiye Eğitim Atlası 2014-2015’te Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu istatistiklerinin yanı sıra, PISA 2012 verilerine ve farklı endekslerde yer alan Türkiye verilerine de yer veriliyor.

Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, temel bir kaynak niteliğinde ortaya çıkan Türkiye Eğitim Atlası’na ilişkin şunları ifade etti: “Farklı kaynaklarda farklı boyutlarıyla yer alan eğitim istatistikleri, bütünsel olarak ele alınamamaktadır. Oysa ki, eğitim sistemimizin niteliği, verimliliği ve atılacak sağlıklı adımların sürekliliği, verilerin tek bir merkezde toplanması, bunların etkili bir ölçme-değerlendirme mekanizmasıyla ele alınmasıyla mümkündür. Verilerin niteliği ve sağlıklı değerlendirilmesi, eğitim sisteminin başarılı olması için yürütülen öğretim etkinliklerinin niteliğini de belirleyecektir. Dünyada önde gelen eğitim sistemlerinde olduğu gibi, öğrenci, öğretmen, okul gibi ana bileşenlere ilişkin verilerin toplanmasıyla oluşturulacak büyük veri analitiği, eğitim sistemimizin sadece izlenebilir olmasını sağlamayacak, aynı zamanda başta karar alıcılar olmak üzere tüm aktörlerin hesap verebilirliğinin de önünü açacaktır.”

Türkiye Eğitim Atlası 2014-2015 adlı yayının tamamına ulaşmak için TIKLAYIN!




Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)