adscode
adscode

TEGV Tarafından Çocuklara Eğitim Verildi

Türkiye eğitim Gönülleri Vakfı (TEGV) Türkiye’de sürdüğü faaliyetlerini Elazığ’da da devam ediyor.

TEGV Tarafından Çocuklara Eğitim Verildi
Eğitim
Yaklaşık 3 yıl önce başlatılan ve bu güne kadar birçok okulda hizmet veren TEGV’in Ateş Böceği Gezici Öğrenim Birimi faaliyetlerini Fırat Üniversitesi Kampüsü içinde bulunan Gönül İhsan Tangülü ilk ve ortaokulunda sürdürüyor.
Gönüllü üniversite öğrencilerinin katkısıyla faaliyetlerini yürüten TIR’da çocuklara; sağlık, trafik,hijyen, bilgisayar gibi konularda bilgiler veriliyor. Ateş Böceği gezici öğrenim birimi hakkında bilgi veren TEGV Elazığ sorumlusu Necat Şimşek, “Yaklaşık 2 buçuk senedir Elazığ’dayız. Elazığ’daki etkinliklere devam ediyoruz. Yapılan hizmetin amacı 7-16 yaş arası çocuklarımıza eğitim desteği vermektir. Burada yaklaşık 4 aylık bir süre planlıyoruz. Tabi bu durum çocuk sayısına göre değişebiliyor.Temel amacımız ilköğretime destek programları uygulamaktır. Burada çocuklarımıza sağlık, trafik, çocuk hakları, kişisel eğitim etkinlikleri ve sosyal aktiviteler hakkında eğitim veriyoruz. Çocukların kendilerini daha rahat hissedebilecekleri ve öz güven sahibi olabilecekleri etkinlikleri veriyoruz” dedi.

"170 GÖNÜLLÜMÜZLE ÇALIŞTIK"
Faaliyetlerin tamamen gönüllü üniversite öğrencileri tarafından gerçekleştiğini belirten Necat Şimşek; “Üniversiteden arkadaşlar gönüllü olarak bize destek amaçlı geliyorlar. Elazığ’da bugüne kadar 170 gönüllümüzle çalıştık. Kendileri boş zamanlarında gelip bize, etkinliklerimize destek oluyorlar. Tabi belirli bir eğitim aldıktan sonra bu desteği veriyorlar. Gönüllü sayımızı arttırarak, kırsal kesime biraz daha yönelerek, etkinliklerimizi biraz dışa aktarmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
Elazığ Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş gezici eğitim birimine gelerek öğrencilerle bir araya geldi. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Ahmet Bağlıtaş, TEGV’in Gönül İhsan Tangülü ilk ve ortaokulunda destek için bulunduklarını söyledi. Bağlıtaş, “Protokol çerçevesinde ilimizde de faaliyet gösteriyorlar. Geçen senede ilimizde birçok okulumuzda faaliyet gösterdiler. Şimdide bu okulumuzu seçmiş durumdalar. Okulda 2 ayrı alanda çocuklarımız eğitime tabi tutuluyor. Şuanda içinde bulunduğumuz alan hijyen eğitimi veriliyor. Üniversitenin çeşitli bölümlerinden eğitim görmekte olan genç öğrencilerimizin gönüllü katkılarıyla bu hijyen eğitimi sürüyor. Eğitim sonunda da öğrencilerimize aynı çerçevede diş macunu ve dış fırçasıyla gibi hijyen malzemeleriyle ödüllendiriliyor. Bu ödüllerde elbette ki teşvik edici unsurlardır” ifadelerini kullandı.

İHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)