adscode
adscode

TEGV'den Cambridge University Press ile iş birliği

TEGV, çocukların yabancı dil gelişimine daha fazla destek olmak için Cambridge University Press ile iş birliği yaptı…

TEGV'den Cambridge University Press ile iş birliği
Vakıf ve Dernekler

 

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı çocukların nitelikli eğitimle buluşmasına destek olabilmek ve yabancı dil gelişimine daha fazla katkı sağlamak için Cambridge University Press ile iş birliği yaptı.

 

İlköğrenim çağındaki çocukların yabancı dil gelişimine daha fazla destek olabilmek amacıyla TEGV-CUP işbirliği protokolünün ayrıntıları 9 Mayıs Perşembe günü, İstanbul’un Unkapanı Bölgesinde bulunan Zeyrek Öğrenim Birimi’nin altındaki 1080 yılından kalma tarihi Ayazma’nın merdivenlerinde gerçekleşen bir toplantıda duyuruldu. Toplantı; İngiltere Başkonsolosluğu Ticaret Başmüşavir Yardımcısı Sayın Jane Grady’ın yanı sıra velilerin, gönüllülerin ve çocukların katılımıyla gerçekleşti. 

 

Toplantıda “Hoşgeldiniz” konuşması yapan, TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı şunları söyledi: “TEGV’in misyonu devlet tarafından verilen temel eğitime destek olmaktır. MEB 2023 Vizyon Belgesi, yabancı dil eğitimi konusuna önemli bir yer vermekte, güçlü yarınlar için eğitimde hedeflenen dönüşümü kapsamlı biçimde tarif etmektedir.  Belgede öğretim yöntemi olarak farklılaştırılmış eğitim; kaynak ve materyal olarak çevrim içi öğrenme ortamı ve mobil uygulamaların benimsenmesi gerektiğine işaret edilmiştir.  CUP ile yapılan işbirliğimizin Vizyon Belgesinde öngörüldüğü şekilde çocuklarımızın İngilizce lisan eğitimlerini destekleyeceğine inanıyoruz. Eğitimde fırsat eşitliğine olan inancımızla ülkemizin dört bir yanındaki çocuklarımız ve gönüllülerimiz bu teknolojik olanaktan ücretsiz yararlanarak kendilerini geliştirebilecekler.”

 

Ardından söz alan TEGV Yönetim Kurlu Başkanı Sn. Oktay Özinci ise “Bugün burada çok heyecan verici bir projenin tanıtımı için bir araya geldik. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ve Cambridge University Press iş birliği ile sevgili çocuklarımız için çok özel bir İngilizce eğitim programına başlıyoruz. Dünyanın en saygın eğitim kurumlarından Cambridge University Press’in özgün sistemiyle gerçekleştireceğimiz bu programda, dil eğitiminde en yeni öğrenme yöntemlerini uygulayacağız. Milli Eğitim Bakanlığı’mızın 2023 vizyonunda, yabancı dil eğitimi de çok önemli bir yer alıyor. Bu vizyonda belirtildiği gibi, yeni nesil yabancı dil eğitimi, artık online sistemler, mobil uygulamalar, dramalar ve oyunlarla gerçekleştiriliyor. Biz de yeni etkinliğimizde bu sistemleri uygulayacağız. Çocuklarımız interaktif bir eğitim programıyla İngilizce’yi anlayarak ve eğlenerek öğrenebilecekler.” dedi.

 

Cambridge University Press Türkiye Genel Müdürü Yıldıray Karaarslan ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Dünyanın en eski yayınevi olarak Cambridge Üniversitesi çatısı altında sunduğumuz imkânlarla, izlediğimiz yol ve akademik çalışmalarla uzun yıllardır faaliyet gösteriyoruz. Bugün ise burada bulunarak Cambridge olarak dünya çapında bu denli güçlü bir markanın Türkiye’de TEGV ile işbirliği ile anılmasından büyük mutluluk duyuyoruz. TEGV ile ortak değerlerimizin bir araya gelmesi ve bu ortak değerler doğrultusunda TEGV çocuklarımızın İngilizce eğitim ve öğretim sürecinde destek olabilmek bizim için büyük bir gurur kaynağıdır. Eğitimin önemine ve gücüne inanan iki kurum olarak TEGV çocuklarımızın geleceği için olumlu adımlar atacağımıza inanıyorum.”

 

İngiltere Başkonsolosluğu Ticaret Başmüşavir Yardımcısı Sayın Jane Grady yaptığı konuşmasında “Bugün burada bulunup TEGV ve Cambridge University Press’in birlikte başlattığı yeni eğitim programına şahitlik etmenin büyük sevincini yaşıyorum. Birleşik Krallık Hükümeti olarak Türkiye’de İngilize eğitimi ve öğretimi geliştirmek için tasarlanan bu tür girişimlerini desteklemeye hazırız. Bu program, İngiltere’nin mükemmel eğitim sağlayıcılarından biri olan Cambridge University Press tarafından yönetiliyor. Dünyanın en iyi eğitim sağlayıcılarına ev sahipliği yapan İngiltere'nin eğitim programları 160 ülkede kullanılmaktadır. İnanıyorum ki Türkiye'nin bu sosyal sorumluluk projesinden büyük ölçüde faydalanacağına ve programdaki TEGV ve Cambridge University Press'i tekrar gönülden tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Yapılan iş birliği kapsamında, TEGV çocukları Cambridge University Press’in (CUP) sponsorluğu ile dijital platformlarını kullanarak 10 hafta süren etkinlikler ile her eğitim-öğretim döneminde 1530 saatlik İngilizce desteği alacak. Programda CUP’nin en popüler dijital ders kitapları kullanılacak; seviyelendirilmiş dijital içerikler oyun ve etkinliklerle desteklenerek çocukların kaliteli ve zengin bir içerikle eğlenerek ve her anında aktif olarak İngilizce’yi kullanarak dil öğrenmeleri sağlanacak. Ayrıca, çocuklar dijital içeriklere evlerinden de ulaşabilecek ve çalışmalarını sürdürebilecekler.

 

Cambridge University Press’in sponsoru olduğu program 2019 Yaz etkinlik döneminde 5 TEGV Etkinlik Noktasında 20 Gönüllü Eğitmen ve 160 çocuğumuzla pilot uygulama ile başlayacak; 2019 Eylül’den itibaren her yıl en az 800 gönüllü ve 5000 çocuk ile uygulamalar devam edecek. Türkiye’nin 72 noktasında, hemen her bölgesinde her yıl 150 bin’den fazla 6-14 yaş aralığındaki çocuğa eğitim desteği veren TEGV’de, çocuklarımız her dönem düzenli olarak İngilizce etkinliğine katıldıklarında başlangıç seviyesinden, orta seviyede okuma ve dinleme becerisine, kendilerini rahat biçimde ifade edecekleri konuşma becerilerine sahip olacaklar.

Etkinlikleri verecek olan gönüllülerimiz ise, CUP desteği ile eğitmen eğitimi alacağı gibi, TEGV’in Temel Gönüllü Eğitimi ve İngilizce Program Gönüllü Eğitimini de tamamladıktan sonra çocuklarla buluşacaklar. İngilizce Öğretmenliği okuyan, İngilizce Öğretmeni olan veya üniversitede İngilizce hazırlık okumuş gönüllülerimiz, çevrimiçi ve sertifikalı öğretmen eğitimi modüllerini tamamlayabilecek ve Cambridge University Press Öğretmen Eğitimi programlarından faydalanabilecek; İngilizce etkinliği veren ya da vermeyen bütün aktif gönüllülerimiz de çevrimiçi İngilizce kurslarından faydalanabilecekler. CUP, aynı zamanda paydaşı olduğu myON dijital İngilizce okuma platformu kullanımı için TEGV’e her yıl erişim kodu verilmesini sağlayacak. myON okuma platformu çocuklarımızın bağımsızca ve bireysel olarak binlerce seviyelendirilmiş dijital İngilizce kitaba erişmelerini, gelişimlerini kendi hızlarında sürdürebilmeleri için onlara yardımcı olacak. 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)