adscode
adscode

Tek ders için sınıf tekrarı!

Bir üniversiteliden tek ders isyanı...

Tek ders için sınıf tekrarı!
Eğitim
Güncelleme : 24-Oct-19 12:19

Bir üniversitenin diş hekimliği bölümünde okuyan öğrenci tek dersten kalmasına rağmen sınıf tekrarı yapmak zorunda kalmasına isyan etti.

"X Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 3. sınıf öğrencisiyim. Tek dersten kaldığım için sınıf tekrarı olacağına ve bu yıl yalnızca kaldığım dersi alacağıma karar verildi.

Bu okula 2016 yılında girdiğimizde yönetmelikte 50 geçme notu ve sınıf geçme sistemi değil, ders geçme sistemi mevcuttu. 2018 yönetmeliğine göre 60 geçme notu olup, sınıf geçme sistemi getirildi.

Güz döneminde dersim olmadığı için okula devam edemeyeceğim, bahar döneminde ise yalnızca haftada 1 gün kaldığım ders için okula gideceğim. Bu beni okuldan oldukça uzaklaştırıcak. Ve el pratikliği gerektiren mesleğimden uzak kalıcağım için çok mağdurum.

Geçen yıl aynı durumdaki öğrenciler için senato toplanıp kalan bütün öğrencileri geçirmek için karar alındı. Bu yıl bugün senatoya tek dersten kalanlar için sınav koyulması adına önerge sunuldu fakat oybirliği ile reddedildi. Hiçbir şekilde okul bizim lehimize karar vermiyor.

Aynı zamanda bütünleme tarihlerini eylül ayına erteleyerek yatay geçiş yapmamızı engelliyorlar ve erken ödeme ile mayıs ayında okul ücretini ödedik. Şimdi yalnızca kaldıgımız dersin parasını ödemekle yükümlü olduğumuz halde mayıs ayında ödediğimiz parayı iade etmiyorlar."


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)