adscode
adscode

TEKİRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ

...

TEKİRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

TEKİRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ

  

Rektör: Prof. Dr. Osman Şimşek

Kuruluş tarihi: 2006

Bulunduğu il: Tekirdağ

Akademik birimleri: Çorlu Mühendislik, Diş Hekimliği, Fen Edebiyat, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, İlahiyat, Tıp, Veteriner ve Ziraat olmak üzere 10 fakültesi, 3 enstitüsü, Türk Müziği Devlet Konservatuvarı, 3 yüksekokulu, 11 MYO’su var.

Öğrenci sayısı: 35.000

Akademik personel sayısı: 1058 akademik personeli bulunuyor.

Burs olanakları: Maddi durumu kısıtlı ve başarılı öğrencilerin yanı sıra uluslararası öğrencilere de belirlenen kontenjanlarla burs verildiği gibi yemek ve çeşitli alanlarda da imkânlar sağlamakta. KYK tarafından verilen karşılıksız bursların yanı sıra Namık Kemal Üniversitesi Öğrencilerini Destekleme Derneği tarafından verilen burslar da bulunuyor. Öğrenciler ayrıca kısmi zamanlı öğrenci statüsünde çalışabiliyor. Tekirdağ’daki pek çok özel ve kamu kuruluşu, sivil toplum kuruluşları ve vakıf tarafından da öğrencilere barınma, nakit burs ve yemek bursu veriliyor.

Yurt olanakları: Barınma ihtiyacı KYK’ya ait olan Tekirdağ Süleymanpaşa, Çorlu, Çerkezköy, Hayrabolu ve Şarköy öğrenci yurtları ile sağlanmakta. Değirmenaltı Yerleşkesi’nde KYK’ya ait 2800 kapasiteli kız ve erkek yurdu var. Kampüste 410 yatak kapasiteli Kampüs Kız Öğrenci Yurdu da faaliyette. Ayrıca ilçelerdeki KYK’ya bağlı yurtlarda barınma imkânı sağlanırken ilçede pek çok özel yurt da bulunuyor. 

Öğrenci kulübü sayısı: 77 öğrenci topluluğu var.

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları:

Erasmus, Mevlana, AGH ve Serbest Dolaşım programlarında çok çeşitli uluslararası fırsatlar öğrencilere sunuluyor. Uluslararası Yükseköğrenim alanında Avrupa Kredi Transfer Sistemi’nin (AKTS) önemli bir belgesi olan Diploma Eki, üniversite mezunlarının aldıkları eğitimin diğer ülke ve eğitim sistemlerinde tanıtılmasına yardımcı olmakta. Erasmus+ kapsamında 26 ülkeden 116, Farabi kapsamında 87 yükseköğretim kurumu ile ikili anlaşması var. Mevlâna da 2011’den itibaren üniversitede uygulanmakta.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Üniversitemiz aynı dönemde kurulan diğer üniversitelerden bu alanda kat kat öndedir. Yetkin, uzman akademik kadromuz ve donanımlı kampüsümüzle, öğrencilerimize hak ettikleri modern ve kaliteli bir üniversite eğitimi sunuyoruz. Kurulduğu günden bu yana gösterdiği başarılı performansla Türkiye’nin en hızlı gelişen üniversitelerinden biri olan ve bölgenin lokomotifi konumuna yükselen Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi; tarım, sanayi ve liman şehri olan Tekirdağ’a, 35 bine varan öğrenci sayısıyla üniversite şehri olmanın avantajlarını da kazandırmıştır. Yaşam olarak güvenli, huzurlu, sakin bir il olan Tekirdağ’ın kara, hava, deniz ve demiryolu gibi zengin ulaşım olanaklarının kesişim noktasında oluşu ve İstanbul gibi büyük bir metropole olan yakınlığı üniversitemizin tercih nedenidir. Hinterlandı Bulgaristan ve Yunanistan’a varan Tekirdağ’ın coğrafi avantajları, var olan ve yapılması planlanan ulaşım olanaklarıyla yakın gelecekte üniversitemiz için daha da artacaktır. Kınalı ve Sakarya bağlantıları sayesinde Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile birleşecek TEM otoyolunun mikro ölçekte Anadolu ve Trakya, makro ölçekte Asya ve Avrupa arasında sağlayacağı kesintisiz ulaşım imkânının üniversitemizin tercih edilirliğine yapacağı katkı yadsınamaz. Çanakkale 1915 Köprüsü ile birlikte ülkemizin ulaşım ağının en büyük projelerinden Marmara Otoyol Ringi’nin kuzey kısmının ilimizden geçecek olması ise üniversitemize yakın illerden gelen öğrencilerimiz için çok büyük kolaylıklar sağlayacaktır. Halihazırda üniversitemize öğrenim için her gün İstanbul’dan servisle gidiş geliş yapan öğrencilerimiz bulunmakta. NKÜ, başta Balkan ülkelerindeki üniversiteler olmak üzere kurduğu uluslararası ilişkiler ve ikili işbirlikleriyle dünyanın birçok yerinden üniversiteler ile etkileşim halindedir. Uluslararası tanınan ve tercih edilen bir üniversite olmayı hedefleyerek, yurt dışından da ulaşımı kolay ve kolaylıklar sunan marka üniversite olmayı amaçlamaktadır. Çorlu Havaalanı’nın varlığı da öğrencilerimize, akademisyen ve misafirlerimize bu manada avantajlar sunmakta.

İletişim bilgisi: www.nku.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)