adscode
adscode

Teknoloji transferi için ilk sermaye şirketi Boğaziçi’nde kuruldu

Türkiye’de üniversitelerde geliştirilen teknolojilerin ticarileşmesini sağlayacak, üniversiteye ait özel statüde ilk Teknoloji Transfer Ofisi anonim şirketi Boğaziçi Üniversitesi’nde kuruldu.

Teknoloji transferi için ilk sermaye şirketi Boğaziçi’nde kuruldu
Üniversite
Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş, sanayi başta olmak üzere iş dünyası ile işbirliği geliştirme sürecine ve girişimcilik ekosistemine önemli katkılar sağlayacak. Kısa süre önce yürürlüğe giren ve üniversitelerin teknoloji transfer şirketi kurabilmelerine olanak sağlayan YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ YÖNETMELİĞİ kapsamında Türkiye’de ilk kez Boğaziçi Üniversitesi’nin bünyesindeki Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) şirketleşerek sermaye şirketi (A.Ş) statüsü kazandı.

Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) A.Ş, yeni sermaye şirketi yapısı çerçevesinde kamu ve özel sektör işbirlikleri yapacak, üretilen bilgiyi, yapılan buluşları fikri mülkiyet kapsamında koruma altına alacak ve buluşların ticarileşme süreçlerinde rol alacak. Boğaziçi Üniversitesi TTO A.Ş ayrıca üniversite öğretim üyelerinin buluşlarını ulusal ve uluslararası patent başvurularını gerçekleştirecek, buluşların sanayiye aktarılması ve ticarileşmesi sürecinde ulusal ve uluslararası şirketler ile temaslar yürütecek ve buluşların şirketleşmesi için aracı görevini üstlenecek. Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş. Yöneticisi Sevim Tekeli Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş olarak yeni dönemde sanayi ile işbirliklerinin kanunun getirdiği esneklik ve kolaylıklar sayesinde daha rahat yürütüleceğini vurguladı. Tekeli, akademik girişimcilik alanı başta olmak üzere çok sayıda yeni projeyi uygulamaya alacaklarını kaydetti.

Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş’nin Anonim Şirket yapısından önce Teknopark’a bağlı bir birim olduğunu, şu anda ise profesyonel bir yönetimi olan, sürdürülebilirlik amacı güden bir şirket yapısına kavuştuğunu belirten Tekeli, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan başkanlığında, altı Yönetim Kurulu üyesi belirlendiğini aktardı. Yönetim Kurulu üyelerinin üniversitenin farklı alanlarını kapsayacak biçimde, interdisipliner bir yapıyla oluşturulduğunu ve Senato tarafından seçildiğini belirten Tekeli, yeni yapının bugüne dek TTO bünyesinde sunulan hizmet kalitesini ve performansını artıracağını vurguladı. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)