adscode
adscode

Televizyonlarda Şiddet Özendiriliyor

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın; 'Televizyonlarda Şiddet Özendiriliyor'

Televizyonlarda Şiddet Özendiriliyor
Sendikalar

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, son zamanlarda televizyon dizilerinin şiddeti özendirdiğine dikkat çekerek, ekranlarımızda şiddet içerikli filmlerin pragmanları en az iki haftadan önce başlayarak her gün gösteriliyor. Bu şiddetin reklamıdır, dedi. 


 

Taşkın, silahın, yaralamanın, öldürmenin ve sakat bırakmanın reklamı yarış edercesine yapılıyor. Buna son verilmeli, devlet harekete geçmeli diyerek yazılı bir basın açıklaması yaptı. Taşkın, açıklamasında şunları söyledi: “İnsanları kötü yola teşvik etmenin reklamı yapılır mı? Devlet yaptırıyor! 3984 Sayılı Radyo ve Televizyon Yayınları Hakkındaki Kanunun 4/g maddesine dikkatinizi çekmek istiyorum. Kanunun bu maddesi şiddet içeren filmler hakkında ne yapıyor? Bu kadar önemli ve hassas bir konuda sessiz kalınmasını anlamak mümkün değil. 

Bu filmler küçük yaştaki çocukların beyinlerini zehirliyor. Bakıyorsunuz çocuklar filmde gördüğü dövüş sahnelerini taklit ediyor. Hatta anne, baba ve evdeki diğer büyüklerin, hadi oğlum vur, döv, yık şeklinde teşvik ettiği görülüyor. İzleyenlerin ağzından ‘öldürmek günah’ gibi sözler duyulmadığı gibi, çocukların yanında helal olsun, vur, öldür gibi teşvik edici sözler söyleniyor.

Şiddeti öven ve teşvik eden ailelerde yetişen çocuklar şiddete eğimli oluyor. Huysuz, anlayışsız, geçimsiz oluyor. Acıma duygusu olmuyor. Daha bencil oluyor. Hak, hukuk, adalet, örf, adet, gelenek ve görenekleri göz ardı edebiliyor.

Şiddete eğimli çocuklar sokakta şiddet oyunları oynuyor. Bu oyunu daha ileriye götürebiliyorlar. Bu çocuklar sokak hayvanlarına karşıda acımasız oluyor. Yazılı ve görsel basında sık sık görüyor ve okuyoruz; sokak hayvanlarına akıl almaz işkenceler yapılıyor. Köpekleri ateşe atıyorlar, dövüyorlar, dövüştürüyorlar. Üstelik bunu yapanların 7 – 14 yaş arasındaki çocuklar olduğunu duyuyoruz. Bu yaşta bu kadar acımasız, gaddar ve vicdansız olmak hangi eğitimin, hangi düşüncenin ürünüdür? Bunlar nasıl bir ailede yetişiyorlar ki, hayvanlara bu kadar acımasız davranabiliyorlar, işkence yapabiliyorlar?

Yapılan bir araştırmada, ekranlarımızda izlediğimiz şiddet içerikli filmlerin çocukları şiddete yönelttiği, davranış bozukluğuna neden olduğu tespit edildi. İlk ve Orta öğretimde okuyan çocuklarımız, filmlerdeki kahramanlara özeniyorlar. Onlar gibi konuşup, onların davranışlarını taklit etmeye çalışıyorlar. 

Bütün bunlar ekranlarımızda şiddeti özendiren, teşvik eden filmlerin sonucudur. Ailelerin birkaç saatlik zevkleri uğruna çocuklarının beyinlerini zehirlemelerinin sonucudur. Yetkililerin biran önce buna dur demeleri, ailelerinde üzerine düşen görevi yapmaları gerekir. Aksi halde şiddet toplumu olmaktan kurtulamayacağız.

Anadolu Sağlık Sen olarak, şiddet konusunda yetkililerin işbirliği yaparak gerekli önlemleri almalarını diliyoruz.” 

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)