adscode
adscode

Temel Bilimleri Seç 2 Bin Lira Bursu Al!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, üniversite sınavını kazananlara memur maaşı gibi burs bağlayacaklarını açıkladı.

Temel Bilimleri Seç 2 Bin Lira Bursu Al!
Üniversite
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Üniversite sınavında ilk 5 bine girip temel bilimleri tercih eden öğrencilerimize, aylık 2 bin lira burs vereceğiz. Temel bilimleri tercih eden ikinci 5 bine de ayda bin 500 lira burs sağlayacağız" dedi.

Işık, teknoloji üretilebilmesi, teknoloji düzeyinin yükseltilebilmesi ve Türkiye'nin dışa bağımlılıktan kurtulması için uygulamalı bilimlere paralel olarak temel bilimlerin de gelişmesi gerektiğini vurguladı. Son yıllarda öğrencilerin önemli kısmının temel bilimleri tercih etmediğine değinen Işık, söz konusu tablonun gelecekte Türkiye'nin en önemli handikaplarından biri olacağına işaret etti.

Memur maaşı gibi

Bu durumu engellemek için ülkede temel bilimlerin güçlendirilmesi gerektiğini belirten Işık, üniversite sınavına giren öğrencilere "Temel bilimleri tercih edin, memur maaşı gibi burs bağlayalım" çağrısında bulundu.

TÜBİTAK Bilim Kurulunda alınan kararla, temel bilimleri tercih edecek öğrencilere verilecek burs kapsamının genişletildiğini dile getiren Işık, şunları kaydetti: "Temel bilimlere teşvikin artırılması amacıyla, ilk 10 bin kişiye kadar verilen bursların, ilk 25 bine yükseltilmesine ve burs miktarlarının da yeniden düzenlenmesine karar verdik. Üniversite sınavında ilk 5 bine girip temel bilimleri tercih eden öğrencilerimize, aylık 2 bin lira burs vereceğiz. Temel bilimleri tercih eden ikinci 5 bine de ayda 1.500 lira burs sağlayacağız."

Fikri Işık, "YÖK ve TÜBİTAK'ın yaptığı ortak çalışmayla, çift anadal kontenjanını da yükselttik. Böylece ilk 10 binde olup başka bölümlerde okuyan, ikinci anadal olarak temel bilimleri seçen öğrencilerimiz ayda 750 lira burs alacak" dedi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)