adscode
adscode

Temel Lise 'Üvey Evlat' Değildir

'Dershanelerin Dönüşüm Süreci' toplantısında konuşan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, temel liselerin 'üvey evlat' olmadığını, bu okulların eğitim kurumları olduğunu belirtti.

Temel Lise 'Üvey Evlat' Değildir
Eğitim
Bakan Avcı, konuşmasında “Dershane dönüşüm süreci ile önemli bir adım attık. Dershanelerin eğitim sistemine entegre olmasını sağladık” dedi. Bakanlık ile işbirliği yapan özel öğretim kurumları temsilcilerine teşekkür eden Avcı, “Dershaneciliğin bütün müktesabatı kurumları niyetlerimizi doğru okudu, katkılarda bulundu. Bu dönüşümle birlikte özel öğretim dünden daha güçlü olacaktır. Bizim ve sizler için de dershane meselesi geride kalmıştır. Dönüşüm sürecinde okulların daha güçlü kurumlar olması için gayret sarf etmeliyiz” açıklamasında bulundu.

‘Okulların yükü hafifleyecek’

Toplantıda konuşan TÖDER Başkanı İbrahim Taşel, dönüşümün sadece geçici sorun çözmek olmadığını, eğitim için de önemli bir adım olduğunu belirterek şunları söyledi; “Resmi okulların yükü hafifleyecek, tüm özel okulların oranı artacak, kalite yükselecek, öğretmen alışkanlık ve çalışma yöntemi gelişerek okullara dinamizm kazandırılacak” dedi.

Temel lise sayısı 249

22 Mayıs 2015 itibari ile 2 bin 240 dershane dönüşüm başvurusunda bulundu, bunların 2 bin 195’i kabul edildi. Dönüşüm programı kapsamında dershanelerin 249’u temel liseye dönüşürken, 276’sı da özel okula dönüştü. 401 dershane de kendi isteği ile faaliyetlerine son verdi.
Posta

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)