adscode
adscode

Temel Liselerde Yaşanan Adaletsizlik (2)

Temel liselerde yaşanan huzursuzluk giderek büyüyor. Daha da vahimi, herkes kendine göre haklı. Çünkü her okulda farklı bir uygulama söz konusu!

Temel Liselerde Yaşanan Adaletsizlik (2)
Günün Yazısı
Dünkü yazımızda, bir öğretmenimizin dile getirdiği ortak sıkıntılara yer vermiştik. Bugün de velilerimizin buna cevabı var.
Her iki taraf da haklı gözüküyor. 
Peki sorun nerede?
Hemen her konuda olduğu gibi, ne olduğu belirsiz sistemde.
Umarız buna anlamda geç kalmayız!..

Göründüğü gibi değil!


''Merhabalar
Yazınızda bir öğretmenin serzenişlerini okudum ve kendi fikrimi yazmak istedim. Elbet herkesin fikri ve yaşadıkları kendine. Hayat bir deneme yanılma sonuçta.

Bu yazacaklarım sadece benim kişisel yaşantım sonucu yaptığım çıkarımdır yanlış anlaşılmasın.

Benim çocuğum da devlet Anadolu lisesinde 2 yıl okudu. ( Ders çalışma ve verimli çalışma yöntemlerinin hepsi geçerli bir ortamda okudu. Ben psikoloji mezunu bir anneyim lisede de çalıştım başka yerde de ) ne kadar çalışırsa çalışsın sınav notları yüksek olmuyordu hele de nakiller serbest bırakıldıktan sonra her şey allak bullak oldu öğretmenler artık sınıfta ders yapmıyor / yapamıyordu. Ama sınav soruları o oranda zor ve henüz yapılmamış konulardan çıkabiliyordu. Neden diye sorulduğunda ise -titreye titreye çünkü öğretmenler burunlarından kıl aldırmıyordu - ceza olsun diye öyle yaptık diyorlardı. bu konuda konuşulacak çok şey daha var ama konu bu değil.

Simdi bir temel lisede okuyor  hala deli gibi ders çalışıyor ve öyle denildiği gibi sınav sorularının cevapları falan da verilmiyor.
Alınan her not hakkıyla alınıyor sadece öğretmenler orada ders yapıyor  öğretene kadar çabalıyorlar öyle anlatıp geçmiyorlar veya ceza olsun diye zor sormuyorlar. Ne öğretildiyse onu soruyorlar. Sonuçta çocukların güveni yerine geliyor  öğrendiği yerden gelen soruyu da yapabiliyor. Sonuç  ne not hak ettiyse o geliyor.

Ben kendimi tek görüyordum şimdi diğer velilerle konuştuğum zaman onların da aşağı yukarı aynı sorunları yaşadığını gördüm. Üzüldüm aslında onlar da öğretmen bunlar da. Aradaki fark ne o zaman. Siz bizlerden daha bilgilisiniz bu konuda. Aslında kimsenin dile getiremediği şeyleri siz de biliyorsunuz.

Bu maili okursunuz okumazsınız, isterseniz yanlış anlayabilirsiniz ama bu tür itirazlar daha çok gelecek her iki taraftan da.''



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)