adscode
adscode

Temel liselerin kapatılması Meclis gündeminde!

CHP Ankara Milletvekili Levent GÖK, temel liselerin kapatılmasına ilişkin soru önergesi verdi.

Temel liselerin kapatılması Meclis gündeminde!
Eğitim
Güncelleme : 13-Feb-19 16:04

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince arz ederim.

                                                                         

  

                                                                  Levent GÖK

Ankara Milletvekili

 

         Milli Eğitim Bakanlığı’nın içinde bulunduğumuz eğitim yılı sonunda temel liselerin kapatılacağına ilişkin verdiği kararın ardından öğrencilerin nakil yoluyla başka okullara taşınacağı ifade edilmiştir. Planlı olduğu iddia edilen çalışmadan 215 bin öğrenci ve 25 bin öğretmen etkilenirken, 2018 – 2019 eğitim yılında sözü geçen okullara öğrenci alınmasına izin verilmesinin sebepleri anlaşılamamıştır. Öğrencilerin nakledileceği okulların kontenjan yeterliliği bilinmemekte, 25 bin öğretmenin geleceği ise belirsizdir.

         Bu bilgiler ışığında:

  1. Temel liselerin kapatılmasıyla ara sınıflarda bulunan 215 bin öğrencinin nakledileceği okulları ve bu okulların kontenjanlarını açıklar mısınız?
  2. İçinde bulunduğumuz eğitim yılı sonunda kapatılacak okullara dönem başında öğrenci alınmasına neden izin verilmiştir?
  3. İlgili yönetmeliğe göre dönüşümünü tamamlamak isteyen temel liseler için il sınırları içerisinde eğitim tesis alanı olarak ayrılmış, mülkiyeti Hazine’ye ait olan taşınmazlar tespit edilecek ve ihaleye çıkılarak bu okullara satılabilecek veya kiralanabilecektir. Kurumların temsilcileri kendilerine alan gösterilmediğini ifade etmektedirler. Halen eğitime devam eden 972 temel liseden kaç tanesine dönüşümlerini tamamlayabilmeleri için kiralanmak veya satılmak suretiyle alan tahsis edilmiştir?
  4. Temel liselerin kapatılmasıyla işsiz kalacak öğretmenlerin akıbetleri ne olacaktır?

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)