adscode
adscode

Teog Puan Hesaplama ve TEOG Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Teog puan hesaplama, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavının kısaltması olan TEOG sınavına giren ilk öğretim öğrencilerinin ne kadar puan alacağını hesaplayan sistemdir. Yerleştirme puanını hesaplayarak…

Teog Puan Hesaplama ve TEOG Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Türkiye'den Haberler

TEOG Nedir? 
 

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavının kısaltması olan TEOG, eski sistemdeki SBS sınavının yerini almaktadır. Bir önceki sistemde bu sınavın adı OKS idi. Bu sınav sisteminde öğrenciler 8. sınıfta 6 dersten ikişer defa olmak üzere toplam 12 sınava girerler. 
 

Ortak Sınav Nedir? 
 

8. sınıf öğrencileri için Türkçe, Matematik, Fen ve Teknolojileri, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil dersleri için dönemsel olarak yapılan sınavlardan iki sınav olan derslerin birincisi, üç sınav olan derslerin ise ikincisi olacak şekilde Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Müdürlüğü tarafından her dönem düzenli olarak yapılan sınavdır. 


TEOG Puanı Nasıl Hesaplanır? 

Öğrencinin girdiği her ders sınavı için ayrı ayrı olmak üzere, doğru cevap sayısının toplam soru sayısına bölünüp 100 ile çarpılması ile sınav puanı hesaplanır. Bu puanlar daha sonrasında ağırlıklandırılarak toplanır ve AOSP hesaplanır. 
 

Teog Puan Hesaplaması için http://www.teogpuanhesaplama.net/ adresini kullanabilirsiniz. 
 

Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı Nedir? 
 

8. sınıfta Türkçe, Matematik, Fen ve Teknolojileri dersleri için dört, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri için ise iki kat sayısının her bir ders için ayrı ayrı olmak üzere ders sayılarının çarpılması ile her bir ders için puan hesaplanır. Bu hesaplanan puana Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı denir ve her bir öğrenci için 700 tam puan üzerinden hesaplanır. 
 

Ortak Sınav Puanı Nerede Kullanılır? 
 

Ortaöğretime yerleştirme puanı hesaplanmasında her bir öğrencinin, 6,7 ve 8. sınıf yıl sonu başarı puanı ve 8. sınıfın ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanıp ikiye bölünmesi ile merkezi sistem yardımıyla öğrenci alan kurumlarına yerleştirilmek için gerekli olan esas puan hesaplanır. Bu puan 500 tam puan üzerinden hesaplanır. 
 

TEOG Yerleştirme Puanı Nasıl Hesaplanır? 
 

Birinci ve ikinci dönem TEOG puan hesaplaması yaptıktan sonra sitemiz üzerinden yerleştirme puanını hesaplatabilirsiniz. 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)