adscode
adscode

TEOG Puanı Nasıl Hesaplanıyor?

Bildiğiniz gibi TEOG sınavı ülkemizde 2013 yılından itibaren uygulanan bir sınav.

TEOG  Puanı Nasıl Hesaplanıyor?
Türkiye'den Haberler
Bildiğiniz gibi TEOG sınavı  ülkemizde 2013 yılından itibaren uygulanan bir sınav.  

Bu sınav ile MEB ortaöğretime öğrenci yerleştirmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 8.sınıfa uygulanan bu sınavda Türkçe, Matematik , Fen Teknoloji , İnkılap Tarihi ,  Din Kültürü ve İngilizce derslerinde her dönem öğrencilere  20'şer soru sorulmaktadır.

            Ortaokul 8.Sınıf öğrencilerine 6 temel dersten sorulacak sorulara ilişkin kazanımlar MEB tarafından her eğitim öğretim yılı başında belirlenmekte , sınav soruları bu kazanımlardan çıkmaktadır. Bu sınavda öğrencilere  1.dönem 120 soru, 2.dönem 120 olmak üzere toplam 240 soru sorulmaktadır.

            Merkezi Sistem Ortak Sınavlar kapsamında, sınavı gerçekleştirilen derslerden alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılır. Çarpımların toplamından elde edilen değerin derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanır.

            TEOG Yerleştirme Puanı  6, 7 ve 8. sınıf yılsonu başarı puanlarının %30’u ile 8. sınıfta uygulanan merkezi ortak sınav puanlarının %70’inden oluşuyor. 6 ve  7.sınıflarda bütün derslerin notları öğretmen tarafından verilecektir. 8.sınıflarda ise  6 temel dersten 3 yazılısı olanların 2.’si, 2 yazılısı olanların 1.’si merkezi yazılı olarak yapılıyor. Geri kalan derslerin yazılılarının tamamı öğretmen tarafından yapılmaktadır. Başarı puanı hesaplanırken bütün derslere ait yazılıların ve performans değerlendirmelerinin ortalaması alınarak öğrencinin o derse ait başarı notu belirlenecektir.
6, 7 ve 8.sınıfların yılsonu başarı puanı 300 üzerinden merkezi ortak sınavların puanı 700 üzerinden hesaplanacak, ortaöğretime yerleştirmeye esas puan ise bu ikisinin ortalaması alınarak 500 üzerinden hesaplanacaktır.

Peki yanlış cevaplar doğru cevapları etkiliyor mu?

Bu sınavda yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir. Öğrencilerin hâlihazırda okullarında girmekte oldukları yazılılarda yanlış cevaplar doğru cevapları olumsuz etkilememektedir.

Merkezi değerlendirmeler uygulanan yazılılardan farklı olmadığı için yanlış cevapların doğru cevapları etkilememesi değerlendirme açısından daha uygun görülmektedir.

            Sınavların bitmesiyle beraber öğrenciler TEOG yerleştirme puanını merak etmekte ve internette online puan hesaplama sitelerini kullanmaktadırlar.

            Sizde Online TEOG Puan Hesaplama yapmak isterseniz Türkiye'de MEB ile birebir TEOG puan hesaplama yapan  Sorubak sitesini kullanabilirsiniz. Bu hesaplama aracı ile TEOG yerleştirme puanınızı öğrendiğiniz gibi TEOG Tercih Robotu ile de yerleşebileceğiniz Fen Liselerini, Anadolu Liselerini,  Sosyal Bilimler liselerini online olarak öğrenebiliyorsunuz.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)