adscode
adscode

TEOG Tercihlerinde Bunlara Dikkat!

​Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı tercih maratonu başladı.

TEOG Tercihlerinde Bunlara Dikkat!
Eğitim

Geçen sene, özel okulda okuyan öğrencilerin tercih sistemine dahil edilmesiyle yaşanan karmaşa bu sene son buluyor. TEOG'da sıkıntının yaşanmaması için bu yıl bazı tedbirler alındı.

İşte yapılan bazı değişiklikler...

15 olan tercih sayısı bu sene 25'e çıkarıldı.

Adayların karşısında tercih için Fen Lisesi, Sosyal Bilimler, Anadolu Lisesi ve Anadolu Meslek Lisesi ve Anadolu İmam Hatip lisesi seçenekleri var. Farklı okul türleri bu sene tek listede tercih edilebilecek.Özel okulları tercih eden öğrenciler "Özel Okula Kayıt Yaptırdım, Tercih Yaptırmayacağım" butonunu tercih ederek o okullara kayıtlarını yaptıracak.

Ancak Anadolu lisesinde boş kontenjan olursa ve taban puanı öğrencinin puanına uygunsa devlet okuluna başvurunun önü açık olacak.

Yaptığı tercihlerden birine yerleşemeyen öğrenciler, otomatik olarak açık liseye kaydedilecek. Ancak bu öğrenciler, boş kontenjan olması durumunda nakil isteyebilecek. Bu öğrencilerin bir değil, 5 tercih hakkı bulunacak. Yerleştirme merkezi olarak yapılacak.

Nakil başvuruları pazartesiden perşembeye kadar alınacak ve cuma günü sonuçlar açıklanacak.

İlk yerleştirmenin ardından kalan boş kontenjana başvuran öğrenciler en fazla 20 puan altına kadar okula kabul edilebilecek.

Nakil dönemi okullar açılmadan tamamlanacak, haftada bir yapılan rutin nakiller bundan sonra ayda bir defa yapılabilecek.

Mezun olamayana kayıt müjdesi

Liselerden mezun olamadığı için üniversitelere 3-7 Ağustos ve ek yerleştirme işlemleri sonucunda kayıt yaptıramayan öğrencilere, kazandıkları programların kontenjanları dikkate alınmaksızın, 6 Ekim'e kadar kayıt hakkı verildi.

Hakem heyetinden rahatlatan karar

Bursa'da, işinden ayrılmak zorunda kalan bir velinin, taksitlerini ödeyemeyeceği gerekçesiyle çocuğunun eğitim hizmeti aldığı dershaneyle ilişiğini kesmeyi talep etmesi üzerine, 2 bin 750 liralık sözleşme bedelinin tamamı kendisinden istendi. İl Hakem Heyeti, sözleşme ile satın alınan toplam 7 ay süreli dershane eğitimi için sadece hizmetin alındığı süreye karşılık gelen 982 liranın ödenmesine, kalan miktar için ise ödeme yapılmamasına ve sözleşmenin iptaline hükmetti.

Türkiye

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)