adscode
adscode

TEOG YEP sonuçları saat kaçta açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) 2016 YEP kontenjan sonuçları bugün açıklanması bekleniyor.

TEOG YEP sonuçları saat kaçta açıklanacak?
Sınavlar
Ortak sınavlarda öğrencilerin aldığı puanlar, 8. sınıf Yerleştirmeye Esas Puanı (YEP) hesaplamasında da kullanılacaktır.

TEOG YEP SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

27-28 Nisan'da yapılıp sonuçları 8 Haziran'da duyurulan TEOG sınavlarının Yerleştirmeye Esas Puanları (YEP) bugün öğle saatlerinde açıklanması bekleniyor. TEOG sınavlarının puanları sadece liselere geçişte hesaplanacak yerleştirme puanlarına yüzde 70 oranında etki yapmayacak. Aynı zamanda bu sınavlar öğrencilerin okul sınavlarından biri olarak da kabul edildiği için ders geçme notu olarak da kullanılıyor.



E-okul sistemine işlenecek TEOG 2016 YEP kontenjan  sonuçları için haberimizdeki linkten takip edebilirsiniz...

TEOG YEP SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yerleştirme sonuçları 8 Ağustos 2016 tarihinde http://www.meb.gov.tr ve http://e-okul.meb.gov.tr adreslerinde ilan edilecektir. Öğrencilerin T.C. kimlik numarası ve okul numarasıyla sorgulanabilecek, ayrıca sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Yerleştirme sonuçları isteyen velilere kısa mesaj ile bildirilebilecektir.

Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin öğrenim görmeye hak kazandıkları okullar belirlenmiş olup kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır. Açık Ortaöğretim Kurumlarına yerleştirilen öğrenciler 16 Eylül 2016 mesai saati bitimine kadar Açık Ortaöğretim Kurumları İrtibat Bürolarına müracaat edip okul türünü seçerek kesin kayıtları yaptırmaları gerekmektedir.

Hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler, açık öğretim kurumlarına yerleştirilecektir. Bu öğrenciler istemeleri halinde 05-08 Eylül 2016 tarihleri arasında il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca, il/ilçe sınırları içerisinde nakil tercih başvurusunda bulunabileceklerdir.

TEOG YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

Yerleştirme işlemleri için tercihler 15 Temmuz 2016 tarihinden itibaren 25 Temmuz 2016 saat 17:00’ye kadar http://e-okul.meb.gov.tr adresinden yapılabilecektir.

Yerleştirme işlemleri için yapılan tercihler http://eokul.meb.gov.tr adresinden bireysel olarak yapılabilecektir. Tercih yapabilmek için, açılan tercih işlemleri ekranındaki «TERCİH YAPMAK İSTİYORUM» butonu seçilecektir. Tercihler mutlaka herhangi bir okul müdürlüğüne gidilerek elektronik ortamda onaylatılacaktır. Onaylanan tercih formunun iki nüsha çıktısı alınarak okul müdürlüğü yetkilisi ile veli tarafından imzalanacak; bir nüshası okulda saklanacak ve diğer nüshası veliye verilecektir. Onaylama işlemi tamamlandıktan sonra herhangi bir düzeltme yapılamayacaktır. Onaylama işlemi yapıldığı anda öğrencinin tercih işlemleri tamamlanmış olacaktır.

Öğrenciler yerleştirme işlemleri için en fazla 25 okul tercihinde bulunabilecektir.

EN FAZLA KAÇ OKUL TERCİH EDİLEBİLİR

Yanıtı: Öğrenciler yerleştirme işlemleri için en fazla 25 okul tercihinde bulunabilecek

Soru: Tercih başvurularının başladığı 15 Temmuz 2016 tarihinden önce özel okullara kayıt yaptıran öğrenciler yerleştirme işlemleri için tercih yapabilir mi?

Yanıt: 30 Haziran - 14 Temmuz 2016 tarihleri arasında özel okullara kesin kayıt yaptıran öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır. Kayıt işlemini yapan bu öğrencilere tercih ekranı açılmayacaktır. Bu öğrenciler okul değiştirmek isterlerse bu işlem yerleştirmeye esas nakil döneminde, nakil şartlarını taşıyanlar için mümkün olabilecektir.

TEOG PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Merkezi ortak sınavlarda alınan puanlar yıl sonu başarı puanı hesaplamasına dahil edilecek. Her dönem yapılan ortak sınavlarda ağırlıklı puanların hesaplanmasında; Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji dersleri için dört; T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi için iki katsayısı o dersin puanı ile çarpılarak her bir dersin ağırlıklı ortak sınav puanı hesaplanacak. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacak.

700 üzerinden hesaplanan TEOG ortak sınav puanın üzerine 6. 7. ve 8. sınıf yıl sonu başarı puanları eklenip 2’ye bölünerek Teog Yerleştirme puanı elde edilir. TEOG Puan Hesaplamayı örnek olarak açıklayacak olursak eğer;


TEOG ÖRNEK PUAN HESAPLAMA

1. Merkezi Sınav Puanı: 618.8564
2. Merkezi Sınav Puanı: 640
6. Sınıf YBP: 75
7. Sınıf YBP: 82
8. Sınıf YBP: 85
Merkezi Sınavların Ortalaması: 629.4282
Üç Yıın YBP: 242
629.4282+242=871.4282
871.4282/2= 435.7141

Milliyet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)