adscode
adscode

TEOG’da Herkesin Puanı ve Sırası Değişecek!

TEOG Kazanı kaynamaya devam ediyor. Hemen her gün yeni bir şok dalgası ile karşı karşıya kalıyor.

TEOG’da Herkesin Puanı ve Sırası Değişecek!
Günün Yazısı
Dün de Resmi Gazete’de yayımlanan yeni bir yönetmelikle Yılsonu Başarı Puanı (YBP) hesaplama yöntemi yeniden değiştirildi. Bu yüzden tüm adayların puanlarında 3, 4 puanlık artı, eksi değişimler olabilir ve bu da tüm sıralamayı değiştirebilir.

Yönetmelik değişikliği ile  "Yıl sonu başarı puanı derslerin ağırlıklı toplamının haftalık toplam ders saati sayısına bölümüdür" denilerek YBP hesaplamada, 22 Mayıs 2015 tarihli MEB ortaöğretim kurumlarına geçiş yönergesi öncesi duruma dönülmüş oldu.

Peki bütün bunlar ne anlama geliyor?
İşte akademisyen bir velimizin, gün boyu bize attığı mailler ve yaşadığı şaşkınlık:
 

Abbas bey,
8 sınıf karnelerinde YBP ile ilgili Meb in yanlış hesapladığını mail ile size bildirmiştim. MEB teki yetkililere de bu durumu ilettim ve eğer doğru ise bu çok ciddi bir hata anlamına geleceğini bildirdiler tarafıma. Yılsonu Başarı Puanlarının (YBP) tekrar hesaplanmasını beklerken birden bugün Resmi gazetede yeni bir kanun ile tekrar eskiye dönüldü. Yani uyarlamayı unuttukları 22 mayıs tarihli yönergenin 5 maddesini değiştirerek. Abbas bey böyle bir uygulamayı çocuklarımız hak etmiyorlar. Nasıl bir ülkede yaşıyoruz! bir ay önce uygulamaya sokulan (öğrenciler lehine) bir kanun sırf MEB teki bir birimin e-okul sistemine uyarlamayı unuttuğu için, ayıplarını örtmek için iptal edilir. Buna dur diyecek bir mekanizma yok mu? Adalet nerede...
 

Abbas bey Oğlumun karne notu 99.89 Birinci ve ikinci TEOG da bir ingilizce yanlışı diğer tüm notlar 100. İngilizce birinci dönem notları 100, 95, 100 bir proje 100  ve sözlüler 100 100 ikinci dönem ingilizce notlar 100, 95, 100  iki proje var 100 100 ve sözlüler 100 100 diğer tüm derslerin notları ve sözlüleri 100. Yeni yönergeye göre YBP 99.9355 hesapladım  halbuki karnede yazan 99.89 Yeni yönerge virgülden sonra dört rakam olacak der. Karnede ise virgülden sonra iki rakam var.
Özel okullara  ön kayıt başvuruları yaptık 8 sınıf YBP istediklerinde kendi yaptığım hesabı kullandım. yanlış mı yaptık acaba.
kolay gelsin
 

 

Merhaba Abbas bey,
8 sınıf karnelerinde yer alan yıl sonu notu geçen yıllın ortaöğretime geçiş yönergesine göre hesaplandığını fark ettim (haftalık ders saatleri ile çarpılarak). bu sene 2015 mayıs ayında yayımlanan (sizin sitede haber olmuştu)yönergeye göre (sadece aritmetik ortalama) hesaplandığında farklı bir YBP sonucu çıkmakta. bu oğlumu ve Türkiye genelini ilgilendiren ciddi bir konu. MEB yetkililerine ulaşmaya çalışıyorum fakat herkes bir toplantı halinde yetkili hiç bir kimse ile görüşemedim (150dk telefon başında geçirdim). Belki siz bu konuda bir araştırma yapar yetkililere ulaşabilirsiniz. İyi günler.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)