adscode
adscode

TEOG'da sonucu matematik belirleyecek!

İki aşamalı gerçekleştirilen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sisteminin (TEOG) ikinci dönem sınavlarının ilki bugün tamamlandı. Geçmiş yıllarla kıyaslandığında soruların çok daha zor ve seçici olduğu…

TEOG'da sonucu matematik belirleyecek!
Sınavlar
İki aşamalı gerçekleştirilen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sisteminin (TEOG) ikinci dönem sınavlarının ilki bugün tamamlandı. Tüm öğrenciler, TEOG-1 sınavına göre çok daha fazla kazanımdan sorumlu oldukları TEOG-2’den iyi bir sonuç alabilmek için ter döktüler.  Geçmiş yıllarla kıyaslandığında soruların çok daha zor ve seçici olduğu görüldü. 

Bugün yapılan birinci oturumda öğrenciler sırasıyla Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sınava girdiler.

Bilfen Ortaokulları Bölüm Başkanları sınav sonrası ilk değerlendirmelerini yaptı. Buna göre;

Bilfen Ortaokulları Türkçe Bölüm Başkanı – Sündüs DEMİRDAĞ
Soru Köklerini Dikkatli Okuyan Kazandı


Türkçe sınavı, beklendiği gibi anlam bilgisi ağırlıklı sorulardan oluşmaktaydı. Sorular kazanımlara uygundu ve hatalı soru yoktu.  Sorulara genel olarak baktığımızda soru köklerini dikkatle okuyan çocukların bu sınavda zorlanmayacağı görülmektedir.  Özellikle A kitapçığı 12,  B kitapçığı 6, C kitapçığı 7, D kitapçığı 10. soru, yönergesi dikkatli okunmadığında yanlış yapılabilecek çeldiricisi yüksek niteliktedir. Önceki yılların sorularından farklı olarak A kitapçığı 13, B kitapçığı 11, C kitapçığı 10, D kitapçığı 12. soru, öğrencilerin hem paragraf yorumlama hem de seçenekleri değerlendirirken “Edebi Türler” konusuyla ilgili bilgilerini kullanmalarını gerektirmektedir. Türkçenin temelini oluşturan “Yazım Kuralları ve Noktalama İşaretleri” konularından beklendiği üzere birer soru gelmiştir. Fiilimsi konusundan soru gelmemekle birlikte 2. TEOG konularından olan “Cümle Çeşitleri ve Eylemde Çatı” konularından da soru bulunmaktadır. 

Bilfen Ortaokulları Matematik Bölüm Başkanı – Ali KESKİN
Matematik Belirleyici Olacak 


Bu yılki matematik sınavı geçen yıllara göre daha zor ve seçici olduğu gibi işlem kabiliyetinin sergilendiği, günlük hayata adapte edilmiş ve aynı zamanda okuduğunu anlamaya yönelik sorulardan oluşmaktadır. Kazanımlara uygun olarak hazırlanan sorularda herhangi bir hata bulunmamaktadır. Geometri soruları, görme keskinliği ve salt konu bilgisi gerektiren, bilgiye ek olarak sonuca ulaşabilmek adına işlem yeteneğine de ihtiyaç duyulan sorulardan oluşmaktadır.  Bunların yanında zamanı doğru yönetebilen öğrencilerin de farklarını ortaya koyacakları bir sınav olduğu düşünülmektedir.

Bilfen Ortaokulları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Bölüm Başkanı – Esra KIZILTAŞ 
Çalışan Karşılığını Aldı


Öğrenciler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi müfredatına göre toplam “beş ünite”den ve bu ünitelerdeki kazanım sayılarına göre toplamda “37 kazanım” dan sınava girdiler. Bu sene sınavdaki soru dağılımı “Kaza ve Kader İnancı” ünitesinden 2 soru,  “Zekât, Hac ve Kurban İbadetleri” ünitesinden 7 soru, “Hz. Muhammed (sav)’in Hayatından Örnek Davranışlar” ünitesinden 5 soru, “Kur’an’da Akıl ve Bilgi” ünitesinden 3 soru,  “İslam Dinine Göre Kötü Alışkanlıklar”  ünitesinden 3 soru şeklindeydi. Bilgiyi ölçen soruların yanında, öğrencilerimizin muhakeme güçlerini de kullanmalarını gerektiren soruların yer aldığı sınav, kazanımlara uygun nitelikte kaliteli bir sınavdı.  Soruları doğru okuyan ve okuduğunu iyi yorumlayan öğrencilerimiz bu sınavdan iyi bir sonuç alabilir. 



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)