adscode
adscode

TEOG'da Yanlış Yapanın Puan Kaybı Fazla İddiası

MİLLİ Eğitim Bakanlığı tarafından merkezi olarak 8’inci sınıflara uygulanan birinci dönem sınav sonuçları açıklandı.

TEOG'da Yanlış Yapanın Puan Kaybı Fazla İddiası
MEB
Fen ve matematik testinde daha önce iptal edilen 2'şer soru nedeniyle puanlar 18 soru üzerinden hesaplanınca, yanlış yapan öğrencinin daha fazla puan kaybederek dezavantajlı duruma düştüğü iddia edildi. Eğitimciler, "Yapılması gereken iki sorunun doğru kabul edilip, 20 soru üzerinden değerlendirme yapılmasıydı" dedi.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında 8'inci sınıflara uygulanan ve öğrencilerin merakla beklediği 1'inci dönem ortak sınav sonuçları açıklandı. Öğrenciler dün sabah saatlerinde https://e-okul.meb.gov.tr adresindeki e-Okul veli bilgilendirme sayfasından sonuçlarını öğrendi. Ancak, e-okul'daki sonuç ekranında sadece puanları yer aldı. Sıralamalara yer verilmedi.

Eğitim Yöneticisi Hatice Yılmaz, veli ve öğrencileri uyararak, "Milli Eğitim Bakanlığı sadece öğrencinin sınavda aldığı puanı vermiş. Bunlar sadece karne notunu etkileyen puanlar, TEOG puanları ise daha sonra hesaplanacak" dedi. Yılmaz ayrıca, fen ve teknoloji ile matematik testlerinde 2 sorunun daha önce Bakanlık tarafından iptal edildiğini de hatırlatarak, kalan 18 soru üzerinden puanların hesaplandığını ve bunun da öğrencilerin aleyhinde sonuçlar doğurduğunu iddia etti.Hürriyet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)