adscode
adscode

TEOG'daki 'Selanik sorusu' için imza kampanyası!

TEOG T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük sınavında yer alan tartışmalı 'Selanik sorusu' için imza kampanyası başlatıldı.

TEOG'daki 'Selanik sorusu' için imza kampanyası!
Sınavlar
Milli Eğitim Bakanlığınca Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) kapsamında 27-28 Nisan tarihlerinde yapılan merkezi ortak sınavlarda tartışmalar dinmiyor. MEB ise geri adım atmıyor. Sınav sonrasında öğrenciler, eğitimciler ve veliler bazı sorular için hatalı olduğu gerekçesiyle itirazlarda bulundu. İtirazlar ve iptal istekleri, özellikle T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük sınavında yer alan 'Selanik sorusu' için çığ gibi büyüdü. Milli Eğitim Bakanlığı ise itirazları reddetti, hatayı kabul etmedi. Mağdur olan öğrenci ve veliler ise haklarını başka bir yolla arama yoluna gittiler ve Change.org sitesinde imza kapmanyası başlattılar. 

"TEOG İnkılap A Grubu 1. Soru İptal Olsun!" başlığı ile açılan imza kampanyası için "Selanik'in çok uluslu olması ve farklı milletleri bir arada bulundurması sosyal bir devlet olduğu anlamına gelmiyor. Kültürel yönünden etkilendiğinden bu kampanyayı başlattım. Cevap anahtarında sosyal bir devlet diyor. Hayır! Yanlış. İmzalayın hakkımız yenmesin. Ben bir 8.sınıf öğrencisi olarak hakkımın yenmesine izin vermiyorum." açıklamasında bulunuldu. 

Milli Eğitim Bakanlığıve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya teslim edilmesi amacıyla başlatılan kampanya için 37 bin 133 kişi imza verdi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)