adscode

Terakkili Çocukların Hazırladığı Mobil Uygulamalar Dünyada İlk 6 Proje Arasına Girdi

Her yıl British Council’ın düzenlediği, dünyanın farklı ülkelerinden eğitim sektöründeki şirketlerin, Cambridge, Oxford gibi yayınevlerinin; yenilikçi ve farklı projeleriyle katıldıkları, İngilizce eğitimdeki…

Terakkili Çocukların Hazırladığı Mobil Uygulamalar Dünyada İlk 6 Proje Arasına Girdi
Özel Eğitim

 




Ünlü eğitim şirketleri ve yayınevlerinin büyük bütçeli projeleriyle dereceye girebilmek için birbiriyle yarıştıkları ELTons yarışmasında Terakki Vakfı Okulları, anaokulu çocuklarının hazırladığı mobil uygulamalar (Apps By Kids) projesi ile dünyada ilk 6 proje arasına girdi ve 22 Mayıs’ta ödül törenine davet edildi.

İngilizce eğitim sektörünün Oscar töreni olarak da bilinen ELTons yarışmasına, Terakki Vakfı Okullarının iki sene üst üste farklı iki projeyle büyük bütçelerle çalışan kurumların projelerinin arasından sıyrılarak, dünyadaki 6 proje arasına girmesi ödül töreninde jüri üyelerinin ve katılımcıların takdirini kazandı.

Bu projenin amacı; Terakkili anaokulu çocuklarının kendi hazırladıkları materyaller ile tüm dünya çocukları için hem eğlendirici hem de öğretici bir ortam yaratmaları. Hikâyesini yazdıkları, resimlerini çizdikleri, animasyonlarını yaptıkları ve seslendirdikleri bu uygulamalar; “Bubble and Pebble”, “Dictionary by Kids”, “Daisy and Drago” ve “Daisy and Drago and The Magic Wand” ile çocuklar dünyada bir ilke imza attılar.

Jüri Yorumu:
Kesinlikle büyüleyici – Çocuklar tarafından çizilen sevimli resimlerle tasarlanan sayfalar kesinlikle yenilikçi. Uygulamalar şirin – çok ilgi çekici ve iyi tasarlanmış.

Judge’s quote:
Absolutely charming – lovely pictures, the kids-produced Stuff is certainly innovative. The end products are lovely – very attractive and well-produced.

Londra BMA (British Medical Association) House’da gerçekleşen ödül törenine katılarak Terakki Vakfı Okullarını temsil eden öğretmenler Demet Küyük ve Özge Karaoğlu,  jüri üyelerinin ve eğitim sektöründeki önemli şirketlerin bünyesinde farklı alanlarda çalışan ve seçkin projeleriyle törende yer alan diğer katılımcılara bu projeyi sundular ve tebrikleri kabul ettiler.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)