adscode
adscode

Tercih derken yaşamı ıskalamayın!

Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevil Atasoy, içinde bulunduğumuz tercih dönemi için üniversite adaylarına önemli uyarılarda bulundu.

Tercih derken yaşamı ıskalamayın!
Üniversite
Prof.Dr. Atasoy, “Hayat tercihlerden ibarettir. Tercih yaparken yaşamayı ıskalamayın” dedi. Birden çok tercihin olmasının kişiyi kararsız bırakabileceğine dikkat çeken Prof.Dr. Atasoy, adaylara kalbinizin sesini dinleyin hatırlatmasında bulundu.

İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Üniversite Tercih Fuarı’nda Üsküdar Üniversitesi adaylarla buluştu. Üsküdar Üniversitesi’nin akademik kadrosu ve tercih danışmanları öğrencilere eğitim fırsatları, mesleki olanaklar gibi pek çok konuda danışmanlık yaptı.

Bu kapsamda Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevil Atasoy, “Kusursuz Kariyer Yoktur” başlıklı konferansıyla adaylara kariyerlerine yönelik önemli bilgiler verdi.

Konuşmasında hayatın tercihlerden ibaret olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Sevil Atasoy, yaşamda tercih yaparken yaşamı ıskalamamak gerektiğini söyledi. “Yaşamda insanın karşısında rastlantılar çıkabilir, önemli olanın bu rastlantıları fırsata dönüştürebilmektir” diyen Prof.Dr. Atasoy, kişinin kendine güvenini hiçbir zaman kaybetmemesi gerektiğini vurguladı.

Prof.Dr. Atasoy, “Her işi yapabileceğinize inanın, riske girmekten de korkmayın. Zaman zaman tercihlerin birden çok olması kişiyi kararsız bırakır. Böyle durumlarda kalbinizin sesini dinleyin” önerisinde bulundu.

Prof.Dr. Atasoy üniversite adaylarına tercih yaparken ilgili üniversitenin akademik kadrosu, bilimsel çalışmaları, sosyal-kültürel ve sportif faaliyetleri, yurt dışı fırsatları, çift ana dal, yan dal imkânları, hazırlık eğitimi gibi imkânlarını da göz önünde bulundurması hatırlatmasında bulundu. Prof.Dr. Atasoy, son olarak da yabancı dilin önemine vurgu yaptı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)