adscode
adscode

Tercih yaparken başarı sırası barajını unutmayın!

YGS ve LYS puanlarına göre yapılacak üniversite tercihleri yarın saat 23.59’da son buluyor. Tercihler bireysel olarak internet üzerinden yapılacak. 24 tercih hakkı var ama tümünü kullanmak zorunda değilsiniz

Tercih yaparken başarı sırası barajını unutmayın!
Eğitim
Üniversite tercihlerinde süre yarın akşam saat 23.59’da son buluyor. Adaylar tercihlerini bu süreye kadar internet üzerinden yapacak. Başvuru merkezleri bu yıl tercih almayacak. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak.

24 TERCİH HAKKI
Bu yıl adayların 30 değil, 24 tercih hakkı var. Bu tercihlerin tümünü kullanmak zorunda değilsiniz. Yerleştirildiğiniz takdirde kayıt yaptırmayacağınız programları tercih listenize almayın. Çünkü gelecek yıl Ortaöğretim Başarı Puanı’nızın (OBP) çarpılacağı katsayı yarıya düşecek. Yani puan kaybedeceksiniz.

BAŞARI SIRASINI KULLANIN
Tercihlerinizde puanlarınızı değil, başarı sıranızı kullanın. ÖSYM’nin sitesinde 28 Temmuz 2016 tarihli Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nu dikkate alın. Çünkü bir önceki kılavuzda OHAL kapsamında kapatılan ünivesitelerin programları yer alıyordu.

BAŞARI SIRASI BARAJINI UNUTMAYIN
Geçen yıl tıp ve hukuk için gelen başarı sırası barajı bu yıl mühendislik ve mimarlık fakültelerini de kapsadı. Tıpta ilgili puan türünde ilk 40 bin, hukukta ilk 150 bin, mimarlıkta ilk 200 bin ve ziraat, su ürünleri ile orman fakülteleri hariç mühendislik için ilk 240 bin başarı sırasında olmanız gerekiyor.
Bu arada Ziraat fakültelerinin Gıda Mühendisliği programını tercih etmek için de MF-4 puan türünde ilk 240 bin başarı sırasında olmanız şart.

KILAVUZ TEKRAR DEĞİŞTİ
ÖSYM, tercih yapacak adayları uyararak kılavuzun tekrar değiştiğini ve adayların 1 Ağustos tarihli kılavuzu dikkate almalarını istedi. Yenilenen kılavuzda Tablo-4’ten Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) çıkarıldı.


Habertürk

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)