adscode
adscode

TESK'ten Okul Yönetimlerine Uyarı

TESK Başkanı Palandöken, okul çevresinde satılan ürünlerin hijyenine dikkati çekerek, okul yönetimlerinin bu ürünlere müsaade etmemesi gerektiğini belirtti

TESK'ten Okul Yönetimlerine Uyarı
Okullardan Haberler
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, 2014-2015 eğitim ve öğretim dönemi başlarken çocukların beslenmesi, hijyen, korsan servis ve yardımcı servis personeli konusunda uyarılarda bulundu.

Korsan ve yardımcı personeli olmayan servis araçlarından uzak durulmasını isteyen Palandöken, servis şoförlerinin kurallara uyması gerektiğinin önemine işaret etti.  

Palandöken, velilerin okullarda satılan gıdalara ve okul kantinlerinin hijyen durumuna dikkat etmesi gerektiğini kaydederek, "Okul yönetimleri okul çevresinde seyyar ve açıkta satış yapanlara müsaade etmemelidir.
Evlatlarımızın sağlıklı beslenebilmesi için hijyen koşullarına dikkat eden esnaflarımızdan gıda ürünlerini temin edin. Seyyar olarak, açık tezgahlarda sağlıksız ve denetimsiz satış yapan kişiler mutlaka denetlenmeli ve bu satışların önüne geçilmelidir" ifadesini kullandı.

Yeni eğitim ve öğretim yılındaki korsan servislere de dikkati çeken Palandöken, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Okul sezonunun başlamasının ardından okullarımızın çevresinde korsan servis araç işletmecileri çoğalmaya başladı.

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın daha güvenli bir eğitim ve öğretim için mutlaka yardımcı personeli ve ilgili mesleki odaya kayıtlı olan servis araçlarının tercih edilmesi doğru olacaktır. Tüm öğrenci velilerimiz bu konuda duyarlı olmalı ve çevrelerindeki korsan servis araçlarını barındırmamalıdır. Okul yönetimleri de servis araçlarını, düzenli servis bakımları, hijyen ve yardımcı personel konularında uyarılarda bulunmayı ihmal etmemeliler.  

Korsan servis araçları ve servislerin kurallara uygun olup olmadığını emniyet yetkililerimiz denetlemelidir. Ayrıca servislerde rehber personel bulundurmayan servis araç ve şirketlerini mutlaka Servis araçları odasına bildirmelidirler."


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)