adscode
adscode

TGC Fırat Üniversitesi’nde 10 gazeteciye yapılan saldırıyı kınadı

TGC Fırat Üniversitesi’nde 10 gazeteciye yapılan saldırıyı kınadı

TGC Fırat Üniversitesi’nde 10 gazeteciye yapılan saldırıyı kınadı
Vakıf ve Dernekler
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Fırat Üniversitesi'nde 2014 Bahar Şenlikleri’ni izleyen 10 gazetecinin çalışmasını engellemek isteyen özel güvenlikçilerin saldırısını kınayan bir açıklama yaptı.

Açıklamada şu görüşler yer aldı: “Elazığ'da Fırat Üniversitesi’nde düzenlenen 2014 Bahar Şenlikleri’ni takip eden gazeteciler özel güvenlikçilerin önce sözlü, sonra da fiziksel saldırısına uğramıştır. Meslektaşlarımızın bazıları yedi günlük iş göremez raporu almıştır.

Fotoğraf makineleri ve kameraları kırılmıştır. Sahada çalışan basın emekçileri, halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için görev yapmaktadır. Bu arkadaşlarımızın görev yapmalarının engellenmesi ve saldırıya uğramaları basın özgürlüğüne müdahaledir.  Fırat Üniversitesi Rektörlüğü’nden saldırıya karışan güvenlikçilerle ilgili gerekli yaptırımları uygulamasını bekliyoruz.

Elazığ Valisi ve Emniyet Müdürü’nden meslektaşımıza yapılan saldırının sorumlularını en kısa sürede belirleyip, haklarında işlem yapmalarını talep ediyoruz. Meslektaşlarımıza görevlerini yaparken uğramış oldukları saldırı nedeniyle geçmiş olsun diyor ve bu saldırıyı kınıyoruz.”
 
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)