adscode
adscode

TİB kapatılıyor!

Dinlemelerin merkezi haline gelen TİB'in kapatılması gündemde. Hükümet ABD ve AB'deki örnekleri inceleyerek dinlemeleri yeniden düzenleyecek

TİB kapatılıyor!
Türkiye'den Haberler
Hükümet, son yıllarda çoğu hukuksuz, 670 bin kişiyi dinlediği ortaya çıkan TİB'le (Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı) ilgili tarihi bir kararı gündemine aldı. Hukuksuz dinlemelerin merkezi haline gelen ve paralel yapı tarafından dinleme kayıtları silindiği anlaşılan TİB'in kapatılması planlanıyor. Bunun yerine dinlemeler, dinlemelerden sorumlu kurumlar ile hakim-savcı ve polislerin dinleme süreçlerinde sorumluluğunu yeniden düzenleyecek bir çalışma yapılması bekleniyor. Bu kapsamda başta ABD ve AB olmak üzere dünyadaki örnekler incelemeye alındı. Öte yandan kapatılacak TİB'in yerine yeni bir kurum kurulmayacağı, keyfi ve hukuksuz dinlemeye imkan tanımayacak şekilde dinleme kararı alan savcı-hakim, dinlemeyi yapacak polis, Ulaştırma Bakanlığı ve MİT arasında şeffaf bir sistem kurulması için çalışma yapılacağı öğrenildi.

YENİ PAKET YOLDA

Seçimlerden sonra yapılacak yeni demokratikleşme paketi ve yargısal düzenlemelerle birlikte devlet içinde de bir söylem değişikliğine gidilecek. Tüm vatandaşların, görüşü, dini, inancı ve düşüncesi ne olursa olsun kamuda ayrım gözetilmeksizin çalışabileceği vurgulanacak. Devleti herhangi bir yapı ya da kliğin ele geçirmesi, devlet içinde yapılanması dönemlerinin sona erdiği vurgulanacak, bundan önceki yapılanmaların sebep olduğu haksızlıklar anlatılarak kamu yararı için çalışmanın önemi üzerinde durulacak. Tüm kamu personeline de bu yönde telkinler yapılacak.
Sabah

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)