adscode
adscode

TİB Kapatılıyor mu?

Dinlemelerin merkezi haline gelen TİB'in kapatılacağı, ABD ve AB'deki örnekler incelenerek dinlemelerin yeniden düzenleneceği öne sürüldü.

TİB Kapatılıyor mu?
Türkiye'den Haberler
Hükümetin son yıllarda çoğu hukuksuz, 670 bin kişiyi dinlediği iddia edilen TİB'le (Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı) ilgili kapatma kararı aldığı iddia edildi. Bunun yerine dinlemeler, dinlemelerden sorumlu kurumlar ile hakim-savcı ve polislerin dinleme süreçlerinde sorumluluğunu yeniden düzenleyecek bir çalışma yapılması bekleniyor. Bu kapsamda başta ABD ve AB olmak üzere dünyadaki örnekler incelemeye alındı. Öte yandan kapatılacak TİB'in yerine yeni bir kurum kurulmayacağı, keyfi ve hukuksuz dinlemeye imkân tanımayacak şekilde dinleme kararı alan savcı-hâkim, dinlemeyi yapacak polis, Ulaştırma Bakanlığı ve MİT arasında şeffaf bir sistem kurulması için çalışma yapılacağı öğrenildi. 

YENİ PAKET YOLDA 
Sabah 'ın haberine göre; seçimlerden sonra hazırlanacak yeni 'demokratikleşme paketi' ve yargısal düzenlemelerle birlikte devlet içinde de bir söylem değişikliğine gidilecek. Buna göre: Tüm vatandaşların, görüşü, dini, inancı ve düşüncesi ne olursa olsun kamuda ayrım gözetilmeksizin çalışabileceği vurgulanacak. Devleti herhangi bir yapı ya da kliğin ele geçirmesi, devlet içinde yapılanması dönemlerinin sona erdiği vurgulanacak, bundan önceki yapılanmaların sebep olduğu haksızlıklar anlatılarak kamu yararı için çalışmanın önemi üzerinde durulacak. Tüm kamu personeline de bu yönde telkinler yapılacak.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)