adscode
adscode

'Tıp kontenjanı artacak' haberlerine yalanlama

Bakanlık, Tıp fakülteleri kontenjanlarının bu yıl ek 2 bin 500 kontenjanla 14 bine çıkarılacağı yönünde Bakan'ın herhangi bir ifadesi olmadığını açıkladı.

'Tıp kontenjanı artacak' haberlerine yalanlama
Eğitim

Konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklama;

Son günlerde medyada Sayın Bakanımızın katıldığı bir toplantıda "Tıp Fakültesi kontenjanlarının 14 bine yükseleceği" yönünde ifadelerinin yer aldığı haberler yayınlanmıştır.

Sayın Bakanımız, ülkemizdeki mevcut hekim açığının sebeplerine vurgu yaparak, YÖK tarafından 2007 yılına kadar tıp fakültelerinin kontenjanlarında bir artış yapılmadığını dile getirmiştir. Uzun çabalar sonucu 2007 yılı itibarıyla bu kontenjanların 7 bin 500'e, daha sonra ise 9 bine yükseltildiğini belirtmiştir. Bu yıl ise tıp fakültelerinin kontenjanlarının 2 bin 500 kontenjan daha artırılarak 11 bin 500'e yükseldiğini ifade etmiştir.

Tüm bunlardan da anlaşılacağı üzere söz konusu toplantıda Sayın Bakanımızın tıp fakülteleri kontenjanlarının bu yıl ek 2 bin 500 kontenjanla 14 bine çıkarılacağı yönünde herhangi bir ifadesi olmamıştır. Yapılan son düzenlemeyle tıp fakültelerinin öğrenci kontenjanı 11 bin 500 olmuştur. 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)