adscode
adscode

TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ

TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ
Okullardan Haberler

Kurucu: Türkiye Odalar ve Borsalar Eğitim ve Kültür Vakfı (TOBEV)

Rektör: Prof. Dr. Adem Şahin 

Kuruluş tarihi: 2003

Bulunduğu il: Ankara

Akademik birimleri: Mühendislik, İktisadi ve İdari Bilimler, Fen Edebiyat, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık, Hukuk ile Tıp olmak üzere 6 fakültesi var.  

Öğrenci sayısı: 6.645 öğrencisi bulunuyor. 

Akademik personel sayısı: 305 akademik personeli var. 

Burs olanakları: Tam burs, yüzde 75 ve yüzde 50 kısmi burslar, ilk 100 bursu, Bilim Olimpiyatları Bursu, Eğitim Başarı Bursu, Şehit Çocuğu Bursu, Spor Başarı Bursu ve aylık yaşam katkı payı ödemelerinden oluşan kapsamlı bir burs uygulaması var.   

Yurt olanakları: 1.296 yatak kapasiteli kız ve erkek öğrenci konukevi mevcut.

Öğrenci kulübü sayısı: 67 öğrenci kulübü bulunuyor. 

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Erasmus+ kapsamında ortak eğitim imkânı, 53 üniversitenin yanı sıra çok sayıda kurum ve kuruluşla işbirliği imkânları var.    

Öğrenim ücreti: Tıp Fakültesi KDV dahil 44.400 TL; diğer fakülteleri 33.120 TL.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Eğitim süresince lisans programı ile ilgili alanda, üç farklı işyerinde toplam bir yıl tecrübe kazanma olanağı tanıyan, üniversite-sanayi işbirliğinin somutlaştığı Ortak Eğitim Modeli’ni Türkiye’de uygulayan tek üniversiteyiz. Üniversitemizin tüm fakültelerinde, dünya ve Türkiye çapında tanınan akademisyenlerimiz, öğrencilerimize teorik derslerin yanı sıra güncel gelişmeleri izleme, anlama ve yorumlama konusunda da kaliteli bir eğitim sunmakta. Üniversitemizde Türkçe ağırlıklı eğitim verilmekte ancak 1.150 saatlik İngilizce hazırlık eğitiminin yeterliliği uluslararası standarttaki TOEFL ile ölçülmekte. Üniversitemiz öğrencilerin girişimci yönlerini öne çıkaran ve onları bu konuda eğiterek yol gösteren bir müfredata sahip, kurucusu olan TOBB’un güçlü iş ağı sayesinde mezunlarının iş bulabilme imkânları daha geniştir.  

İletişim bilgisi: https://www.etu.edu.tr/tr 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)