adscode
adscode

TÖS: MEB OKULLARI AÇARAK VİRÜSÜN YAYILMASINA KATKI SUNUYOR

TÖS( Tüm Öğretmenler Sendikası) MEB'in okulların açılmasıyla ilgili kararını eleştirdi.

TÖS: MEB OKULLARI AÇARAK VİRÜSÜN YAYILMASINA KATKI SUNUYOR
Sendikalar

İşte TÖS'ün açıklaması:


Cumhurbaşkanın 1 Mart 2021 pazartesi günü yaptığı açıklamaya göre covid-19 virüsü ile mücadelede ülke mavi, sarı, turuncu ve kırmızı olarak dört renge ayrılmıştır. Buna göre de işyerlerinin açılması, insanların sokağa çıkması, yüz yüze eğitimden yararlanma biçimleri belirlenmiştir.

Covid-19 virüsü mutasyona uğramış olup mutasyonlu virüsün insanlar arasında çok hızlı yayıldığı bildirilmektedir. Ülkede virüse karşı bir bağışıklık oluşması için nüfusun %60’nın aşılanması gerekmektedir. Ülkemizde 83 milyon insan yaşamaktadır. Bunun en az 45 milyonun aşılanması gerekirken ancak 10 milyonu aşılanmıştır. Yani virüse karşı toplumsal bağışıklık oluşturulamamıştır.

Küresel ölçekteki bir salgın ile illeri renklere ayırarak yani lokal ölçekteki tedbirler alınarak mücadele etmek ne kadar akılcı bir yöntemdir? Bilim kurulu mu bu kararı tavsiye etmiştir? Bilim kurulu bu kararı doğru bulmakta mıdır?

Küresel ölçekteki bir salgında alınacak tedbirler ve uygulamasında her konuda merkezi hükümet sorumlu ve yetkili iken bu aşamada sorumluluğun valiliklere bırakılması ne kadar doğrudur?

En yetkili ağızdan söylenen, bakacağız ve ona göre tedbirlerde değişiklik yapacağız tutumu insan sağlığı ile kumar oynamak değil midir?

Birinci ve ikinci faz aşılama yapılmadan öğretmenlerle ve hatta öğrencilerle yüz yüze eğitimin başlamasıyla artacak olan vakalardan ve ölümlerden kim sorumlu olacaktır?

TÖS Diyor ki
Milli Eğitim Bakanlığı uygulanabilir, muhtemel sapmaları hesaba katarak, tüm eğitim çalışanlarını kapsayan bir aşı takvimi hazırlamalı ve çalışmalarını saydam bir şekilde duyurmalıdır.

TÖS olarak daha önce ne kadar uyarsak da hükümet ve MEB yaklaşık 1 yıldır gerekenleri yapmamıştır. Okullar hala oldukça kalabalık ve yeterince hijyenik olmayan koşullara sahiptir. Aşılama gerekenin çok altındadır.

Bu bağlamda okulların koşullar yerine getirilmeden açılması her şeyden önce yaşam ve sağlık hakkının ihlali olacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı’nı acilen doğru karar almaya, okulların açılması ve sınavların yapılmasını ertelemeye davet ediyoruz.

TÖS Merkez Yürütme Kurulu


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)