adscode
adscode

'TTB'nin boykot çağrısı'nı kınıyorum

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı'nda, yatan hastalar ve aciller dışında sağlık hizmeti üretememe kararını kınadığını belirterek "Bu millete biz sıkıntı çektiremeyiz"…

'TTB'nin boykot çağrısı'nı kınıyorum
Sağlık
Zeytinburnu'ndaki İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü ek hizmet binasında düzenlenen toplu açılış töreninde konuşan Mehmet Müezzinoğlu, evde sağlık hizmeti, çocukların aşılanması, sağlıklı yaşam merkezleri gibi projelerin hayata geçirilmesinden mutluluk duyduğunu belirterek, bakanlığın yaptığı sağlık hizmetlerini anlattı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 14 Mart Tıp Bayramı'nda iş bırakma çağrısı yapan Türk Tabipleri Birliği'ni (TTB) ve odaları kınadığını ifade ederek, şunları söyledi: 

 "Yarın hasta bakmama, eylem yapma, acil hasta dışında 'sakın hastalamayın' diyen anlayışı da buradan kınıyorum. Bu millete biz sıkıntı çektiremeyiz. Milletin 24 saat hizmetinde olan bu mesleğin saygınlığına da leke getirecek hiçbir anlayışın içinde olamayız. Şimdi soruyorum; boykot çağrısı yapan TTB'ye, iş bırakma eylemi diyen odalara, birliklere, 11 yıl önce bu ülkede bebek ölümleri, anne ölümleri neydi biliyor musun? Neyin provokasyonunu yapıyorsunuz? Neyin istismarını yapıyorsunuz? Hangi ideolojik anlayışla bu milletin sağlığıyla oynamak isityorsunuz.?" 

Sağlıklı bireylere ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Bakan Müezzinoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"Sağlıklı bir demokrasiye, sağlıklı bir milli iradeye ihtiyaç duyuyoruz. Bu ülkenin milli iradesiyle oynuyorlar. Bu ülkenin sandığıyla oynuyorlar. Bu ülkenin kaderiyle kaderiyle oynuyorlar. Bu ülkenin milli iradesine virüs sokmak istiyorlar. Bu ülkenin sandığının hukukunu kanserleştirmek istiyorlar. Daha önce bu ülkenin milli iradesine darbeler yaptılar. Milli iradenin hak ve hukukunu tanklarla silindir gibi ezip geçtiler. Bu ülkenin milli iradesini 'cambaza bak cambaza' diyerek zedelediler. Buna müsaade etmeyeceğiz artık. Sandığın sağlığına da hep birlikte sahip çıkacağız. Milli iradenin hak ve hukukunun sağlığının da korunmasını istiyoruz." 

Bakan Müezzinoğlu konuşmasının ardından TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu,  AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak, İstanbul Halk Sağlığı Müdürü Doç. Dr. Mustafa Taşdemir, Zeytinburnu Belediye Bakanı Murat Aydın'la kurdele keserek, toplu açılışı gerçekleştirdi. 

İstanbul Halk Sağlığı bünyesinde 3 Halk Sağlığı Laboratuvarı, Zeytinburnu Sağlıklı Yaşam Merkezi, 35 evde sağlık hizmetleri aracı, 8 frigorifik aşı nakil aracı hizmete alındı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)