adscode
adscode

TÜBA-Döngüsel Ekonomi Sempozyumu 19-20 Şubat'ta yapılacak

"Döngüsel Ekonomi Sempozyumu" 19-20 Şubat tarihlerinde çevirim içi olarak gerçekleştirilecek.

TÜBA-Döngüsel Ekonomi Sempozyumu 19-20 Şubat'ta yapılacak
Eğitim

TÜBA-Sürdürülebilir Kalkınma, Finans ve Çevre Çalışma Grubu, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Çözümler Ağı (UN SDSN), Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi ortaklığında düzenlenen "Döngüsel Ekonomi Sempozyumu" 19-20 Şubat tarihlerinde çevirim içi olarak gerçekleştirilecek.

TÜBA üyelerinin ve farklı üniversitelerden akademisyenlerin katılacağı sempozyum programında "COVID 19 Sonrasında Döngüsel Ekonomiye Geçiş"ten "Döngüsel Ekonomi ve İstihdam Boyutu"na, "Döngüsel Ekonomi, İklim ve Çevre"den "Döngüsel Ekonomi ve Finansal Perspektifler"e pek çok konu başlığı masaya yatırılacak. İlgili üst düzey yöneticiler, kamu idarecileri ile alanında uzman katılımcılar tarafından dünyanın içinde bulunduğu dönemde mücadele ettiği sorunların yanı sıra gelecekte çevre, tarım, istihdam, finans vb. alanlarda ortaya çıkacak sorunlar da ele alınarak çözüm önerileri sunulacak.

Döngüsel ekonomide oluşan her atığın tekrar değerlendirilerek hammadde maliyetlerini azalttığını ve bu sayede kaynak verimliliği sağlanarak daha çevreci ve sürdürülebilir bir ekonomik ekosistem inşa edildiğini ifade eden Akademi Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Sempozyumda, sürdürülebilir kalkınma, finans ve çevre bağlamında "döngüsel ekonomi" kavramının çok boyutlu tartışılmasının amaçlandığı vurguladı.

İnsanlık ve ülkeler özellikle 21. yüzyılın başından itibaren birçok meydan okumayla karşı karşıya kaldığını kaydeden Şeker sözlerine şu şekilde devam etti: "Savaşlar, çatışmalar, zorunlu göçler, küresel ısınma ve son olarak hâlâ içerisinden geçtiğimiz küresel salgın, insanoğluna pek çok şey öğretti. Öncelikle vurgulamak gerekir ki, günümüzde toplumların ulaştığı refah seviyesi tüm medeniyetlerin ortak mirasıdır. Bu sebeple tüm ülkeler, dünyanın karşı karşıya kaldığı sorunlar ile hep birlikte mücadele etmek zorundadır. Bu bağlamda Birleşmiş Milletler tarafından belirlenen "Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları", refahın tüm dünyaya yayılması anlamında önemlidir. Yoksullukla ve açlıkla mücadeleden, sağlıklı ve kaliteli yaşama, nitelikli eğitimden temiz enerjiye, sorumlu üretim ve tüketimden çevrenin korunmasına birçok gündemi içerisinde barındıran bu amaçlar, insanların barış ve refah içerisinde yaşamasını sağlamayı hedefliyor. TÜBA- Sürdürülebilir Kalkınma, Finans ve Çevre Çalışma Grubu da bütüncül ve multidisipliner bir yaklaşımla, ülkelerin ekonomi, finans, çevre gibi alanlarda yaşayacakları sorunlara cevap arayacağı çalışmalarına "Döngüsel Ekonomi Sempozyumu" ile başlıyor." dedi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)