adscode
adscode

Tüketici güven endeksi arttı, tasarruf ihtimali düştü

TÜİK, mayıs ayı Tüketici güven endeksi verilerini açıkladı.

Tüketici güven endeksi arttı, tasarruf ihtimali düştü
Türkiyeden Haberler
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mayıs ayı Tüketici güven endeksi verilerini açıkladı. Buna göre; tüketici güven endeksi %0,4 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, Mayıs ayında bir önceki aya göre %0,4 oranında arttı; Nisan ayında 68,46 olan endeks Mayıs ayında 68,75 oldu.

Hanenin maddi durum beklentisi aynı düzeyde kaldı

Hanenin maddi durum beklentisi endeksi Nisan ayında 89,97 iken Mayıs ayında 89,94 oldu. Bu durum, gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durumunda bir önceki aya göre önemli bir değişiklik beklenmemesinden kaynaklandı.

Genel ekonomik durum beklentisi %3 arttı

Nisan ayında 91,02 olan genel ekonomik durum beklentisi endeksi %3 oranında artarak, Mayıs ayında 93,71 oldu. Bu artış, gelecek 12 aylık dönemde genel ekonomik durumun daha iyi olacağı yönünde beklentisi olan tüketicilerin sayısının bir önceki aya göre arttığını göstermektedir.

İşsiz sayısındaki düşüş beklentisi azaldı

İşsiz sayısı beklentisi endeksi bir önceki aya göre %0,1 oranında azalarak, Mayıs ayında 69,01 değerine düştü. Bu düşüş, gelecek 12 aylık dönemde işsiz sayısında azalış bekleyenlerin azalmasından kaynaklandı.

Tasarruf etme ihtimali %5,9 azaldı

Tasarruf etme ihtimali endeksi %5,9 oranında azaldı. Nisan ayında 23,75 olan endeks, Mayıs ayında 22,35 değerine düştü. Bu azalış, tüketicilerin gelecek 12 aylık dönemde tasarruf etme ihtimallerinin bir önceki aya göre azaldığını göstermektedir.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)