adscode
adscode

Tüm Türkiye'de 30 Ağustos coşkusu!

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü coşkuyla kutlanıyor.

Tüm Türkiye'de 30 Ağustos coşkusu!
Türkiyeden Haberler
İstanbul'da 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlamaları, Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde düzenlenen törenle başladı.

Cumhuriyet Anıtı'na sırasıyla Valilik, İstanbul Garnizonu olarak 1. Ordu Komutanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının çelenkleri bırakıldı. 

Törende daha sonra saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Anıtkabir'deki törene Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldı
30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Anıtkabir'de tören düzenlendi. 

Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

Tören, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Nurettin Canikli, Mehmet Şimşek, Tuğrul Türkeş, Veysi Kaynak, yüksek yargı kurumu başkanları, Bakanlar Kurulu üyeleri, kuvvet komutanları ve diğer devlet erkanının Aslanlı Yol'dan yürüyüşüyle başladı. 

Çanakkale
30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Çanakkale'de tören yapıldı. İlk tören Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlendi. Buradaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

Kırıkkale
30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

Ardahan
30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Ardahan'da tören düzenlendi. Törende, valilik önünde Atatürk Anıtına çelenk bırakıldı. 

Osmaniye
Osmaniye Valisi Kerem Al, Garnizon Komutan Vekili Topçu Albay Mehmet Rauf Kocatürk ve Belediye Başkanı Kadir Kara Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından şeref defterini imzalayan Vali Al, yaptığı konuşmada, milletin ayağa kalkışının, milli birlik ve beraberlik içerisinde, dünyaya gücünü bir kez daha gösterdiği 30 Ağustos zaferinin 94. yıl dönümünü büyük bir aşk ve heyecanla kutladıklarını söyledi.


Diyarbakır
Diyarbakır'da 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Yenişehir ilçesindeki Anıt Park'ta yapılan tören Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törene Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden temsilci katılmadı.

Adana
Adana'da Atatürk Parkı'ndaki törende, Vali Mahmut Demirtaş, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Valilik binasında devam eden törende, Demirtaş, İlbaş ve Sözlü yetkililerin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı.

Mersin
Mersin'de Cumhuriyet Alanı'nda yapılan törenlerde ilk olarak Vali Özdemir Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız ile Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından alan yanında bulunan Mersin Kültür Merkezi'nde Vali Çakacak, Tuğamiral Yıldız ve Kocamaz tebrikleri kabul etti. 

Hatay
Hatay'daki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları ise Ulus Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 

Hatay Valisi Ercan Topaca, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Turgay Aras ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş anıta çelenk sundu. 

Karaman
Karaman ve Aksaray'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü nedeniyle tören yapıldı.

Karaman'da, Cumhuriyet Parkı'ndaki törende Vali Süleyman Tapsız, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İlhan Şen ve Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. 

Törende saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı okundu. 

Aksaray
Aksaray Kent Meydanı'ndaki anıta, Valilik, İl Jandarma Komutanlığı ve Aksaray Belediyesinin çelenkleri bırakıldı. 

Törende daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kayseri
Kayseri'de Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelenkleri sunuldu. 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından valilikte düzenlenen kabul törenine geçildi. 

Vali Kamçı, burada yaptığı açıklamada, Türk milletinin ve silahlı kuvvetlerin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı.

Kırıkkale
Kırıkkale'de kutlamalar, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nda başladı. Buradaki törende Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan ve Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı anıta çelenk sundu. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. 

Kırşehir
Kırşehir'de kutlamalar, Anıt Meydanı'nda başladı. Törene Kırşehir Valisi Necati Şentürk, AK Parti Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Hüseyin Altuntaş, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ile diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı. 

Atatürk Anıtı'na Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri sunuldu. 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kırşehir Valiliğinde düzenlenen kabul törenine geçildi.

Şentürk, burada yaptığı açıklamada, Kırşehirlilerin ve Türk milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı.

Yozgat
Yozgat'ta Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören, Atatürk Anıtı’na Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Garnizon Komutanı Albay Selçuk Yıldırım ve Belediye Başkanı Kazım Arslan'ın çelenk sunumuyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona eren törende, belediye mehter takımı gösteri sundu, öğrenciler şiir okudu.

Daha sonra Vali Yurtnaç, Garnizon Komutanı Yıldırım ve Belediye Başkanı Arslan, valilikte tebrikleri kabul etti.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)