adscode
adscode

Tüm Yurtta YGS Heyecanı Nasıl Yaşandı? İl İl Sınav Notları

Üniversiteye giriş sınavının birinci aşaması olan 2015 Yükseköğretime Geçiş Sınavı saat 10.00'da başladı. Tüm yurtta sınav heyecanı nasıl yaşandı. İşte il il bölge bölge sınav merkezlerinden edinilen…

Tüm Yurtta YGS Heyecanı Nasıl Yaşandı? İl İl Sınav Notları
Sınavlar

İstanbul'da da adaylar, sınava girecekleri binanın kapısında, kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için saat 09.00'da hazır bulundu. Beyazıt'ta bulunan İstanbul Üniversitesi'ne giden öğrenciler, kimlik kontrollerinin ardından salonlara alındı.

Sınava 6 aydır hazırlandığını söyleyen Yüksel İlce heyecanlı olduğunu ifade ederken, Yüksel'in annesi "ondan daha heyecanlıyım" şeklinde konuştu. Sınav yerine babası ile gelen Melike Demir de "Sınav heyecanı var tabiki. Her zamanki sınavlar ama bu da geçecek" dedi. Demir sınava hazırlık sürecinde ailesinin desteğini "Ne istediysem yaptılar" diyerek anlattı. Sınava annesi, teyzesi ve geçen yıl sınava giren kuzeni ile birlikte gelen Bengüsu Aklar salona girmek için beklerken, teyzesi "Aile mi olmak zor, çocuk olmak mı zor?" bilemiyorum" diyerek heyecanını anlattı. Sınavın başlamasıyla birlikte üniversitenin önünde bekleyen aileler de dua okumaya başladı. 

BAŞKANDAN ÇAY VE ÇORBA İKRAMI

Üniversiteye giriş sınavının birinci aşaması olan 2015 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) saat 10.00'da başladı. Esenler Belediyesi tarafından okullarda öğrenci ve velilere çay ve çorba ikramı yapıldı. İbrahim Turan Anadolu Lisesi'ne giden Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu öğrenci ve velilere ilk çorbalarını ikram etti. Esenlerde 15 okulda sınav yapıldığını belirten Göksu, "Çocuklar içeride terlerken, velilerde dışarıda terliyorlar. Erken gelen veli ve öğrencilere çay ve çorba dağıtıyoruz. Çay ve çorba bizden, inşallah başarı da çocuklardan" dedi. Öğrencilerin ve ailelerinin heyecanlı oldukları gözlenirken, bazı veliler de Kuran-ı Kerim okudu. Öğrenciler, kimlik kontrollerinin ardından okula alındı. Sınav 160 dakikada sürecek. 

ZONGULDAK'TA YGS HEYECANI

Zonguldak'ta Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) giren öğrenciler, tepeden tırnağa arandıktan sonra sınıflara alındı. Zonguldak Endüstri Meslek Lisesi ve Fener Ortaokulu'nda sınava giren adaylar, aileleriyle birlikte büyük heyecan yaşadı. Görevliler, sınav öncesi alyans, kolye, küpe, madeni para, cep telefonu ve cüzdanlarını yakınlarına vermeleri konusunda öğrencileri uyardı. Ancak bazı adayların uyarılara rağmen yasak olan eşyalarla sınava gelmesi dikkat çekti. Bazı öğrenciler, yasak olan eşyalarını okul önlerindeki dükkanlara bıraktıktan sonra sınav salonlarına alındı.

Çocuklarını sınava getiren veliler ise okul bahçelerinde heyecanla bekledi. Aileler, okul önlerinde Kuran okuyarak sınavın bitmesini bekledi. Sınavın başlamasıyla birlikte devriye gezen polisler, okulun çevresindeki esnaf ve vatandaşları gürültü yapmamaları konusunda uyardı.

İZMİR'DE YGS HEYECANI

TÜRKİYE'de, üniversite kapısındaki yaklaşık 2 milyon adayın başvurduğu Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) İzmir'de de binlerce kişi girdi. Özellikle Ege Üniversitesi kampüs girişinde uzun araç kuyrukları oluştu. Sınava geç kalan bazı adaylar, koşarak sınav salonuna yetişmeye çalıştı. En az öğrenciler kadar heyecanlı olan aileler, çocuklarının sınavda başarılı olması için dışarıda dua etti.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen ortak müfredata dayalı soruların yöneltildiği ve üniversite girişte ilk basamak olan YGS'de ter dökecek adaylar, sabahın erken saatlerinde sınava girecekleri okulları doldurdu. Adaylar güvenlik kontrolünden geçtikten sonra sınav salonuna alındı. Sınava geç kalan bazı adaylar, koşarak sınav salonuna yetişmeye çalıştı. 

Adaylardan lise öğrencisi Emrullah Bayram, "Yıl boyunca sınava hazırlanmaya çalıştım. Bilgisayar mühendisliği istiyorum" dedi. Bir diğer lise öğrencisi Suzan Bahar, "Lisede okurken bu yıl staj da yaptım o nedenle sınava çok da iyi hazırlanamadım. İnsan kaynakları yönetimi okumak istiyorum" diye konuştu. 

Üniversite öğrencisi olan Seda Karakoç da "Üniversite öğrencisiyim ve bu yıl üçüncü yılım. Tarih Bölümü öğrencisiyim, yine aynı bölümü tercih etmeyi düşünüyorum ama İstanbul'u istiyorum. Vizelerden fırsat buldukça hazırlandım" dedi. 

En az öğrenciler kadar heyecanlı olan aileler, bahçede dua edip çocuklarının sınavının iyi geçmesini temenni etti. Adaylar, saat 10.00'da başlayan sınavda, 160 dakikada toplam 160 soruyu yanıtlayacak.

KAYSERİ'DE YGS HEYECANI

ÜNİVERSİTEYE girişte sınavın ilk aşaması Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na(YGS) giren öğrenciler, günün erken saatlerinde sınava girecekleri okulların önünde yerlerini aldı. 

Bir yıllık çalışmanın sonunda, sınava girecek öğrenciler, aileleriyle birlikte sınav merkezlerine geldi. Giriş kapılarının üzerindeki bilgileri kontrol eden adayların heyecanlı oldukları gözlendi. Erciyes Üniversitesi’nde öğrenciler kapıda üst aramasından geçirildikten sonra, sınav salonlarına alındı. Öğrenciler içeride ter dökerken, aileleri de dışarıda onların başarılı olması için dua etti.

ÖĞRENCİLER SINAVDA, AİLELER DUADA

Bugün gerçekleştirilen YGS sınavı nedeniyle İzmit'te polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Okullara yakın bölgelerdeki inşaatlarda çalışma yaptırılmadı, araçlara korna çaldırılmadı. Öğrenciler içerde ter dökerken yakınları da dışarda onlar için Yasin okuyup dua etti. Kocaeli genelinde bugün 43 bin 596 öğrenci çeşitli okullarda YGS sınavına girdi. Sınav nedeniyle öğrenciler belediye otobüsleriyle ücretsiz taşınırken, polis de gürültüyle ilgili geniş önlemler aldı. Birkaç günden beri sınav nedeniyle gürültü yapılmaması, araçların korna çalmaması için uyarılarda bulunuldu. Sınav yapılan okullara yakın noktalardaki inşaatlarda da işçiler uyarılarak gürültülü iş yaptırılmadı. Polis tüm bu önlemlerin yanı sıra, sınav yapılan okulların bahçelerine giren ve burada Yasin okuyup dua eden öğrencilerin yakınlarını, aralarındaki konuşmalar ve yüksek sesle de okuma yapmaları nedeniyle bahçe dışına çıkardı.

SİVAS'TAN SINAV GÖRÜNTÜLERİ

ÜNİVERSİTEYE girişte birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Sivas'ta da yapıldı. Öğrenciler, sıkı aramaların ardından sınav salonlarına alındı.
Öğrenci adayları saat 10.00'da başlayan YGS için sabahın erken saatlerinde aileleri ile birlikte sınavların yapılacağı merkezlere geldi. Yoğun güvenlik önlemleri altında sınava alınan öğrencilerin üzerleri özenle arandı. ÖSYM'nin sitesinden aldıkları sınav giriş belgesi ile sınav merkezlerine gelen öğrenciler, üzerlerinde bulunan madeni para, kağıt, peçete, mendil, kol saati, kemer gibi eşyalarını girişte bulunan emanet masalarının üzerine bırakarak sınav salonuna alındı. Ayrıca saçlarında toka ve kulaklarında küpe bulunan adaylar da bu eşyalarını dışarı bıraktıktan sonra sınava alındı. Çocukları sınava giren aileler ise okul bahçelerinde Kuran-ı Kerim okuyarak içerideki öğrenciler için dua etti.

ÇOCUKLAR SINAVDA, ANNELER DUADA

DÜZCE'de, öğrenciler Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) ter dökerken, anneleri ise bahçede dua kitapları okudu.
Üniversiteye girişte birinci aşama olan YGS'ye Düzce'de yaklaşık 3 bin 500 aday başvurdu. YGS 15 sınav merkezindeki gerçekleşirken, öğrenciler sınava girişte tepeden tırnağa arandıktan sonra sınavların yapılacağı salonlara alındı. Sınavların yapıldığı okulların bahçesinde ise anneler çocukları için dua kitapları okudu.

40 BİN ÖĞRENCİ SINAVA GİRDİ

ŞANLIURFA'da Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) katılan 40 bin öğrenci sınav salonlarında, aileleri ise okulların bahçesinde heyecan yaşadı.
Şanlıurfa'da, YGS'ye giren adaylar polisin yaptığı üst aramalarının ardından alındıkları salonlarda, aileleri ise dışarıda ter döktü. Sınavların yapıldığı okulların bahçesinde bekleyen öğrenci veliler Kuran okuyarak çocuklarının başarılı olması için bol bol dua etti. Herhangi bir sorun yaşanmaması için sınavların yapıldığı okulları dolaşarak bilgi alan Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, "İlimizde 40 bin öğrenci sınava giriyor. Bu öğrencilerimiz bir yıl boyunca hazırlandılar, inşallah emeklerinin karışlığını alırlar" dedi.


SİVEREK'TE 19 YIL SONRA SINAV YAPILDI

ÖSYM’nin 19 yıl önce düzenlenen ÖSS sınavda kopya çekildiği iddiasıyla sınav yapmadığı Siverek'te, alınan karar ile sınavlar yeniden yapıldı ve YGS'ye girecek adaylar Şanlıurfa'ya gitmeyerek ilçe merkezindeki okullarda sınava girdi. Geçmiş yıllarda Şanlıurfa'ya gittiklerini, sınava girecekleri okullar ile kalacak yer bulmakta sıkıntı yaşadıklarını anlatan öğrenciler, "19 yıl aradan sonra sınavların Siverek ilçesinde yapılması oldukça güzel. Geçmiş yıllarda Şanlıurfa'da yapıldığı için stres ve sıkıntı çekiyorduk" dedi.
19 yıl sonra ilçe merkezinde sınava giren öğrencilerin aileleri ise okulların bahçesinde çocuklarının başarılı olması için dua etti.

YGS ADAYLARINA SIKI ARAMA

EDİRNE’de üniversiteye girişte ilk aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) Trakya Üniversitesi salonlarında giren adayların güvenlik gerekçesiyle sıkı aramadan geçirilerek içeri alındı. Öğrenciler sınavda ter dökerken, ailelerde dışarı dua ederek onlara destek oldu.
YGS’ye Trakya Üniversitesi Ayşekadın Yerleşkesi’nde girecek olan adaylar sabah 09.30 sıralarından itibaren aileleriyle ve yakınlarıyla birlikte okula geldi. Adaylar dışındaki yakınları yerleşke bahçesine alınmayınca kapıda beklemek zorunda kaldı. Sınava girecek adaylar kapıda polis ekiplerince sıkı kontrolden geçirildi. Kız adaylar kadın polis memurları tarafından saçları ve üzerleri sıkı kontrolden geçirilerek içeri alındı. Sınavların yapıldığı salonların içerisinden gazetecilerin görüntü almalarına izin verilmezken, içeri alınmayan adayların yakınları da yerleşkenin dışında beklemek zorunda kaldı.

DENİZLİ'DE 22 BİN 947 ÖĞRENCİ TER DÖKTÜ

DENİZLİ'de Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) 22 bin 947 öğrenci girdi.
Denizli'de YGS, 74 sınav merkezi ile Kocabaş Cezaevi'nde yapıldı. Sınava girecek olan öğrenciler sabah saatlerinde yağmurla birlikte uyandı ve sınava girecekleri okul binalarının yolunu tuttu. Lise son sınıf öğrencisi 22 bin 947 öğrenci YGS'de ter döktü. Öğrencilerin 9 bin 969'u kent merkezinde, diğerleri ise ilçelerde sınavlara girdi. Türkiye genelinde saat 10.00'da başlayan ve 160 dakika süren sınav bouynca Denizli genelinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

DHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)