adscode
adscode

Turizmcilerin umudu 'müzeler'

Terör olayları nedeniyle yaz aylarında bekleneni alamayan turizmciler, açıklarını kış aylarında müzelere gelecek ziyaretçilerle kapatmayı hedefliyor.

Turizmcilerin umudu 'müzeler'
Kültür Sanat
Doğu ve Güneydoğu'daki terör olaylarından büyük darbe alan Şanlıurfalı turizmcilerin umudu, kış mevsiminde kentteki müzelere gelecek ziyaretçiler oldu.

Turizmciler, 1 Kasım Genel Seçiminin ardından oluşan huzur ve istikrardan nasibini almak istiyor. Geride bıraktıkları aylardaki açıklarını kapatmak isteyen işletmeciler, kış aylarında "Türkiye'nin en büyük müzesi" özelliğini taşıyan Haleplibahçe Müze Kompleksi ile kentteki "Mozaik, Kent, Yemek, İbrahim Tatlıses, Müslüm Gürses ve Kurtuluş" müzelerine gelecek ziyaretçileri dört gözle bekliyor.

Şanlıurfa Turizm Platformu Başkanı Cevahir Asuman Yazmacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör olayları nedeniyle yaz ve sonbahar sezonunda ciddi zarara uğradıklarını söyledi.

Kentte bulunan müzelerin her dönemde ziyaretçi alma potansiyeline sahip olduğunu anımsatan Yazmacı, kış aylarının şehirde aşırı soğuk geçmediğini, bunun da ziyaretçi sayısına olumlu etki yapacağını düşündüklerini belirtti.

Yazmacı, "Müzeler, kent için inanılmaz büyük potansiyel. Özellikle turizm açısından bizleri sevindiren bir unsur. Çünkü konaklamayı bile bir gün uzatacak bir unsur. Geçtiğimiz dönemde güvenlik sorunundan dolayı ilimiz büyük oranda turist kaybetti. Belki insanların bu konuda endişeleri vardı gelemediler fakat seçim sürecinden sonra başlayan hareketlilikte ben müzelerin şehre büyük bir katkısı olacağına inanıyorum" diye konuştu.

"Açığı kapatmak için çeşitli kampanyalar düzenleniyor"

Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ŞURO) Başkanı Kamil Türkmen de genel seçimin ardından oluşan istikrarlı havadan en erken turizmcilerin faydalanmaya başladığını söyledi.

Turizmin küçük bir toplumsal olaydan dahi ciddi zarar görebileceğini aktaran Türkmen, işletmecilerin açıklarını kapatmak için çeşitli kampanyalar düzenlediklerini kaydetti.

Kente en çok ziyaretçinin bahar aylarında geldiğine değinen Türkmen, "Bu ara dönemde ilimize gelen gerek günübirlik gerekse konaklamalı misafirlerimizin müzelerimiz noktasında biraz daha ziyaret etme fikrini ön planda tutmamız lazım. Ziyaretçiler, kentteki müzeleri gezdiği zaman otomatikman 1 gününü burada geçirmiş olacak. Gelen misafirlerimiz hem Şanlıurfa turizmine hem de ekonomisine katkıda bulunacaklar. Şanlıurfa turizmde müzeler noktasında en iyi yeri alacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)