adscode
adscode

Türk Eğitim Derneği'nden Moğollar açıklaması

Moğollar grubunun kulisinin TED Edirne Koleji Kurucusu Nesim İba tarafından basılması iddiaları üzerine açıklama yapan TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, "Yaşanan olaylar bizi derinden üzmüştür" dedi.

Türk Eğitim Derneği'nden Moğollar açıklaması
Eğitim

Türk Eğitim Derneği (TED) Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, TED Edirne Koleji'nde verdikleri konser sonrası okulun kurucusu ve eski AKP İl Başkanı Nesim İba'nın "Devletin valisi salondayken o cümleleri kuramazsınız" diyerek Moğollar'ın kulisini basması iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Pehlivanoğlu, "Moğollar, benim de severek dinlediğim, bu ülkenin kıymetli değerlerindendir. Kız çocuklarının okutulması yararına düzenlenen harika bir konserin ardından yanlış anlaşılmalar sonucunda yaşanan olaylar bizi derinden üzmüştür. TED olarak kendilerini ağırlamaktan her zaman onur duyacağız" dedi.

 

Pehlivanoğlu, paylaşımının sonuna "İstanbul Sözleşmesi Yaşatır" etiketini ekledi.

NE OLMUŞTU?

Gazete Duvar'ın haberine göre Moğollar grubunun kulisi, 26 Kasım Cumartesi günü TED Edirne Koleji'nde verdikleri konser sonrası okulun kurucusu ve eski AKP İl Başkanı Nesim İba tarafından basılmış, İba saldırısına gerekçe olarak, Cem Karaca'nın “Namus Belası” şarkısını seslendirmeden önce konuşan Emrah Karaca'nın sözlerini göstermişti.

Konserde, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Taksim'de eylem yapan ve polislerin sert muamelesi ile karşılaşan kadınlar hakkında konuşan Karaca, “Sadece ‘şiddete hayır’ demek için toplanan kadınlara bizzat devlet eliyle şiddet uygulanması bile İstanbul Sözleşmesi’ne ne kadar ihtiyaç duyduğumuzu gösteriyor. Bu şarkı, kocası tarafından namus denilerek öldürülen bir kadını anlatıyor. Moğollar olarak bu hikâyeler şarkılarda kalsın istediğimiz için, buna dikkat çekmek için bu şarkıyı söylüyoruz ve diyoruz ki, İstanbul Sözleşmesi yaşatır!” ifadelerini kullanmıştı.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)