adscode
adscode

TÜRK EĞİTİM-SEN BAŞKANI DEĞİŞTİ!

24-25 Şubat 2018 tarihleri arasında Ankara’da yapılan Türk Eğitim-Sen 6. Olağan Merkez Genel Kurulu’nda Talip Geylan 225 oy alarak genel başkanlığa seçildi.

TÜRK EĞİTİM-SEN BAŞKANI DEĞİŞTİ!
Sendikalar
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Türk Eğitim-Sen Genel Başkanlığına yeniden aday olmayacağını açıklamıştı. Genel Kurulda mevcut yönetim ise şu isimlerden oluştu. Genel Sekreter Musa Akkaş, Genel Başkan Yardımcısı (Mali İşler) Seyit Ali Kaplan, Genel Başkan Yardımcısı (Teşkilatlandırma) Mehmet Yaşar Şahindoğan, Genel Başkan Yardımcısı (Eğitim ve Sosyal İşler) Cengiz Kocakaplan, Genel Başkan Yardımcısı (Mevzuat ve Toplu Sözleşme) Selahattin Dolğun, Genel Başkan Yardımcısı (Dış İlişkiler ve Basın) Fuat Yiğit.



203 üst kurul delegesinin seçildiği genel kurulda diğer zorunlu organlar şöyle:
 
Denetleme Kurulu (Asil): Rıdvan Naci Devli, Mehmet Hanefi Bostan, Ali Balaban, Mürsel Özata, Tanfer Ata.
Disiplin Kurulu (Asil): Selim Aydın, Kamil Terzi, Fikret Gülenç, Sezai Hangişi, Erhan Kılıç.
 
Demokratik olgunluk içerisinde tamamlanan Genel Kurulun ardından bir konuşma yapan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan şunları söyledi: “Öncelikle hepinize Türk Eğitim-Sen camiası adına teşekkür ediyorum. Türk Eğitim-Sen bir kez daha adına yakışır bir kongre gerçekleştirdi. Her konuda öncü ve örnek olan sendikamız, demokrasi anlayışıyla bir kez daha gururumuza gurur kattı. Özellikle son 16 yıldır çok zor koşullarda büyük başarılara imza attık. Adam gibi sendikacılığın adresi olduk. Genel Başkanımız Sayın İsmail Koncuk’tan standardı yüksek bir miras devraldık. Şunu herkes bilsin ki, Sayın Genel Başkanımızın ortaya koyduğu sendikal duruş, çizgisinden taviz vermeden aynen devam edecektir. Eğitim çalışanları şundan emin olsun ki; eğitim ve eğitim çalışanlarını ilgilendiren her gelişmede Türk Eğitim-Sen, sendikacılığın gerekliliği doğrultusunda müdahil olacaktır. Bu vesileyle kongremizde aday olan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Türk Eğitim-Sen yekvücut bir sendikadır. Bize umut bağlayan eğitim çalışanlarının ve mensubu olmaktan büyük gurur duyduğumuz necip Türk milletinin umutlarını boşa çıkarmayacağız. Bu görevi şahsıma tevdi eden delegelerimize de teşekkür ediyorum.” diye konuştu. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)