adscode
adscode

Türk Eğitim-Sen'den performans değerlendirmesine tepki

Türk Eğitim-Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa Atalay, Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmenlerin performans değerlendirmesinde, öğrenciye sorulmasına yönelik çalışmasının doğru sonuçlar ortaya çıkarmayacağını…

Türk Eğitim-Sen'den performans değerlendirmesine tepki
Sendikalar
Türk Eğitim-Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa Atalay, Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmenlerin performans değerlendirmesinde, öğrenciye sorulmasına yönelik çalışmasının doğru sonuçlar ortaya çıkarmayacağını belirterek "Türkiye’deki öğrenci ve veli profili bu uygulamaya müsait değil. Doğru sonuçlar doğurmaz" diye konuştu.

Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa Atalay, Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmen performans değerlendirmesinde yapacağı yeni değişikliklerle ilgili açıklama yaptı.

Performans değerlendirmesinde öğrenci ve velilerin not vermesinin doğru bir uygulama olmadığını dile getiren Şube Başkanı Atalay, uygulamanın ülkenin öğrenci ve veli profiline uygun olmadığını savundu. Şube Başkanı Atalay, "Zaten okul müdürlerinin öğretmenlere verdiği performans değerlendirmesi objektif değil. Bir de buna öğrenci ile veli değerlendirmesini katarsanız alacağınız sonuçlar ortada. Bu uygulamayı başlatmadan önce Türkiye’nin öğrenciyle veli profiline bakmak gerekir. Şırnak’taki öğrenci ve veli profili ile Manisa’nın öğrenci ve veli profili aynı değildir. Hiçbir okulun coğrafi ortamı birbirine benzemez. Manisa’nınki bile benzemiyor. Kırsal mahalledeki okulla, kent merkezindeki bir okulu bir tutamazsınız. Eğer bunu yaparsanız öğretmen için hiçte doğru olmayan sonuçlar ortaya çıkar" diye konuştu.

"ÇATIŞMALARA VE HESAPLAŞMALARA SEBEP OLUR"
 
Şube Başkanı Atalay, uygulamaya hayata geçtiği takdirde öğrenciyle velilerin öğretmenlerle tartışma yaşayacağının altını çizdi.

Atalay, "Performansın gerçek anlamda nasıl değerlendirileceğini şimdiden tartışma konusu olmaya başladı bile. Öğrenci ve veli öğretmeni neye göre değerlendirecek. ’Öğretmeninizden memnun musunuz?’ sorununa göre mi değerlendirme yapacak? Peki, öğretmen iyi olmasına karşın öğrencinin veya velilinin öğretmene karşı olumsuz tavrı varsa ne olacak? Bu konuda öğretmenler büyük haksızlığa uğrayacak. Öğrenci ve veli ile öğretmen arasında büyük çatışmalar yaşanacak. O zaman bunun önüne kim geçecek. Türk Eğitim-Sen olarak bu uygulama hayata geçmeden vazgeçilmesi gerekir" diye konuştu.

DHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)