adscode
adscode

Türk Eğitim Sen'den uzman öğretmenlikte kontenjana takılanlar talebi

Türk Eğitim Sen, uzman öğretmen unvanını kazanmak için ilgili şartları taşıyıp, yazılı sınavda başarılı olduğu halde, kontenjan yetersizliği nedeniyle unvanı verilmeyenlere, uzman öğretmen unvanının verilmesi için MEB’e talepte bulundu.

Türk Eğitim Sen'den uzman öğretmenlikte kontenjana takılanlar talebi
Sendikalar
Güncelleme : 17-Feb-22 01:01

Türk Eğitim Sen  Genel Başkanı Talip Geylan, Twitter'dan yaptığı açıklamada "Uzman öğretmen unvanını kazanmak için ilgili şartları taşıyıp, yazılı sınavda başarılı olduğu halde, kontenjan yetersizliği nedeni ile unvanı verilmeyenlere, uzman öğretmen unvanının verilmesi hususunda, MEB’e talepte bulunduk" dedi.

Türk Eğitim Sen'in açıklamasında şunlar kaydedildi: "Bilindiği üzere, 14.02.2022 tarih ve 31750 sayılı Resmi Gazete’de Öğretmenlik Meslek Kanunu yayımlanmıştır. İlgili hükümde, uzman öğretmen sertifikasına hak kazanabilmek için, yazılı sınava başvuruda gerekli şartlar belirlenmiş ve yazılı sınavda başarılı olanlara uzman öğretmen sertifikası düzenleneceği, ifade edilmiştir.  Ancak, 13.08.2005 tarih ve 25905 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Öğretmenlik Kariyer Basamaklarında Yükselme Yönetmeliği’nin ilgili hükümlerine göre,  katılmış oldukları sınav sonucunda başarılı olmalarına rağmen kontenjan yetersizliğinden dolayı unvan verilemeyenler olmuştur. Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda uzman öğretmen sertifikası için kontenjanla ilgili bir düzenleme yer almamıştır. Bu nedenle, katılmış oldukları yazılı sınavda başarılı oldukları halde, kontenjan yetersizliğinden dolayı uzman öğretmen unvanı verilmeyenlere, bu hakkın tanınması gerekmektedir.

Türk Eğitim-Sen olarak, mağduriyet ve hak kaybının yaşanmaması için, uzman öğretmen unvanını kazanmak için ilgili şartları taşıyıp, yazılı sınavda başarılı olduğu halde, kontenjan yetersizliği nedeni ile uzman öğretmen unvanı verilmeyenlere, uzman öğretmen unvanının verilmesi hususunda, MEB’e talepte bulunduk."


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)