adscode
adscode

Türk gencinin çalışması 3 bin 29 kompozisyon arasından birinci oldu

Türk genci iki arkadaşıyla birlikte hazırladığı “Robot ve Yapay Beyin” adlı çalışmasıyla yarışmaya katılan 3 bin 29 kompozisyon arasından birinci oldu.

Türk gencinin çalışması 3 bin 29 kompozisyon arasından birinci oldu
Eğitim
Almanya’nın Stuttgart kentinde Baden-Württemberg (BW) Eyaleti Meclis Başkanlığı tarafından himaye edilen “58 inci Öğrenciler Arası Kompozisyon Yarışmasında” Sinsheim Max-Weber Lise öğrencisi Doğukan Doğu iki arkadaşıyla birlikte hazırladığı “Robot ve Yapay Beyin” adlı çalışmasıyla yarışmaya katılan 3 bin 29 kompozisyon arasından birinci oldu.

3029 KOMPOZİSYON ARASINDAN BİRİNCİ OLDU!

Yurtdışında yaşayan çocuk ve gençler başta olmak üzere vatandaş ve soydaşlarımızın ülke ve eyelet genelinde temayüz etmiş başarılarını ödüllendirmenin, tebrik ve onore etmenin teşvik ve cesaretlendirici çok önemli etkiler yarattığını söyleyen T.C. Karlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı, kompozisyon yarışmasında birinci olan Doğukan Doğu ve Annesi Fatma Doğu ila Babası Oğuz Doğu’yu makamında ağırlayarak takdir ve teşekkürlerini sundu.

Başkonsolosluk binasında, Doğukan Doğu’ya Başarı Madalyası ve Takdir Beratı veren ve ailesini tebrik eden Karlsruhe Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı, Doğukan Doğu’nun şahsında Almanya’daki tüm Türk çocuk ve gençlerine hitaben önemle şunları söyledi;

TÜRK GENÇLERİ ALMANYA’NIN PARLAYAN YILDIZI OLACAK!

Genç, dinamik ve çalışkan nüfusumuzla Almanya’nın parlayan yıldızı olmamız gerekiyor. Doğukan örneğinde görüldüğü gibi akıllı, zeki, çalışkan ve özgüveni olan Türk gençleri, Almanya’da da çok büyük başarılara imza atıyor. Bugün Almanya’da en iyi üniversitelere gitseniz; en büyük şirketlerinin genel merkezlerindeki en üst katlara da çıksanız bir Türk gencini mutlaka görmeniz mümkün. Kadim Türk – Alman dosluk ve işbirliğinin geleceğine yön verecek olan Türk gençlerini keşfedip ödüllendirmek; hem bugüne kadar yaptıklarını hem de Dünya medeniyetine ve tarihine yön vermiş ‘Büyük Türk Milleti’nin asil bir mensubu olmalarından kaynaklanan potansiyellerini takdir ve teşvik ederek eğitim ve iş yaşamlarında onlara sahip çıkmak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temsilcileri olarak bizlerin gururla yerine getirdiği mühim birer vazifemizdir.. 

FABRİKADA İŞÇİ, MARKETTE KASİYER DEĞİL PATRON VE MÜDÜR OLMANIZI İSTİYORUM!

65 yılı aşkın süredir Almanya’da ayakta kalma ve yaşama mücadelesi veren ezgin milletimizin çocukları olan sizler hedefinizi yükseltmek ve gözünüzü en yukarılara dikmek zorundasınız. Dünya savaşlarından harap ve bitap bir şekilde çıkmış Almanya; bugün ekonomide, sanayi ve teknolojide dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasındaysa bu en başta çalışkan, yiğit dedeleriniz sayesindedir. Büyük Millet olmanın şiarı büyük düşünmek ve büyük hedefler ortaya koymakla olur. Milli ve manevi değerlerinizi unutmadan bilimin, aklın ve çağın gerekleri doğrultusunda yılmadan, yorulmadan azimle, inatla yürümelisiniz. Dünyanın en şanlı tarihine; en şefkatli kahraman ceddine; en vefakar ve aşk dolu anne – babasına sahip bir milletin çocukları olarak sizlerin: Fabrikanın işçisi değil müdürü hatta patronu olmanızı istiyorum. Markette kasiyer değil marketin müdürü hatta sahibi olmanızı istiyorum.

TÜRK – ALMAN DOSTLUK VE İŞBİRLİĞİNİ GÜÇLENDİRECEK KARAKTERLİ SİYASİLER OLUN!

“Marifet iltifata tabidir!” sözünden hareketle insanlarımızı teşvik etmek ve başarılarına katkı sağlamak amacını taşıyoruz. Almanya’ya işçi olarak gelen vatandaşlarımızın çocuk ve torunları artık ülkenin en iyi akdemisyen, patron, işadamı, mühendis, sanatçı ve doktoru olması gerekiyor. Almanya ila Türkiye arasındaki sorunları çözen, dosluk ve dayanışmayı geliştiren; güzel ülkesini unutmayan, necip milletinin sözüne ses olan dürüst, karakterli ve dik duruşlu siyasetçiler olsunlar istiyoruz.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)