adscode
adscode

Türk klasikleri seçkisi 7 dilde dünyaya açılıyor

Mavi Ağaç Yayınlarının Türk klasiklerinden yaptığı seçkide yer alan 64 kitaplık seri, 7 dile çevrilerek, Frankfurt Kitap Fuarı'nda ziyaretçilere ücretsiz dağıtılacak.

Türk klasikleri seçkisi 7 dilde dünyaya açılıyor
Eğitim
Mavi Ağaç Yayınlarının Türk klasiklerinden yaptığı seçkide yer alan 64 kitaplık seri, 7 dile çevrilerek, Frankfurt Kitap Fuarı'nda ziyaretçilere ücretsiz dağıtılacak.

Başbakanlık Tanıtma Fonu desteğiyle, Safahat, Kutadgu Bilig, Seyahatname, Mesnevi, Yunus Emre Divanı, Nutuk, Nasreddin Hoca, Hacivat ve Karagöz ile Ömer Seyfettin'in hikayelerinden derlenen bölümlerin 7 dile çevrildiği Türk klasikleri serisi, 19 Ekim'de Almanya'da başlayacak fuarda okuyucuyla buluşacak.

Mavi Ağaç Yayınları kurucusu Münir Üstün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yayınevinin 12 yıldır hizmet verdiğini belirterek, Türkiye Yazarlar Birliği tarafından 2011'de "Yılın En İyi Yayınevi" seçildiğini dile getirdi.

Türk klasiklerinden yapılan seçkiyi İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Rusça, Almanca, Boşnakça ve Korece dillerinde yayımladıklarını kaydeden Üstün, "İlk olarak 2008'de Türkçe klasiklerden yaptığımız seçkileri önce İngilizce, sonra Almanca'ya çevirmeye başladık. Her yıl, bir iki dil katmaya çalıştık. En son birkaç ay önce Koreceye de aktardık. Şu anda elimizde 7 dile çevrilmiş, 64 kitaplık, Türk klasiklerinin özeti niteliğini taşıyan bir seçki var. Kitapların kimi 40, kimi 48 sayfadan oluşuyor." dedi.

"Türk klasikleri, Almanya'nın ardından Meksika ve Bosna fuarlarına gidecek"

Daha önce bir otel zinciriyle anlaşarak seçkiyi yabancı turistlere ücretsiz ulaştırdıklarına işaret eden Üstün, şu bilgileri verdi:

"Bu çalışmayı yaparken Başbakanlık Tanıtma Fonu desteğiyle dünyanın birçok yerinde, Türk folklörü ve sineması gibi kültürümüzü tanıtan birçok iş yapıldığını gördük. Biz de Türk klasikleri ile bunu yapmak istedik. Başbakanlık Tanıtma Fonu ile görüştük ve projede bizi cesaretlendirip, ön ayak oldular. Eksiklerimizi hızla tamamladık, desteğimizi aldık. Türk klasiklerini uluslararası arenaya çıkarıp, insanları Türk kültür sanatına aşina etme misyonunu üstlenmek için harekete geçtik. Frankfurt Kitap Fuarı ile de ilk adımı atıyoruz."

Üstün, proje kapsamında kasım ayında dünyanın ikinci en büyük kitap fuarı olarak gösterilen Meksika'daki Guadalajara Kitap Fuarı'na gideceklerini sözlerine ekleyerek, nisan 2017'de ise Saraybosna Kitap Fuarı'na katılacaklarını belirtti.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)