adscode
adscode

Türk öğrenciler, Ukrayna’da mahsur kaldı

Rusya’nın, Ukrayna’ya yönelik harekât emri vermesi sonrasında Ukrayna’da yaşayan Türk öğrenciler ülkede mahsur kaldı.

Türk öğrenciler, Ukrayna’da mahsur kaldı
Eğitim
Güncelleme : 25-Feb-22 11:38

Can güvenliklerinden endişe ettiklerini açıklayan öğrenciler ''Bize yardımcı olabilecek herkes yardımcı olsun. Şu an evimizin ilerisine düşen füzeleri çıplak gözle görebiliyoruz. Bizim tek beklentimiz bir tahliye olması. Kara yoluyla ayrılmayı düşündük, ancak bize bunun güvenli olmayacağını söylediler. Bir an evvel ülkeye ve ailemize geri dönmek istiyoruz'' diye konuştu.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik harekât emri vermesinin ardından Ukrayna’da yaşayan Türk öğrenciler ülkede mahsur kaldı. Diken'in haberine göre Öğrenciler, tahliye edilmek istediklerini ve evlerinin yakınlarına füzeler düştüğünü belitti. İletişim hatlarında yaşanan aksaklıklar nedeni ile sık sık kesilen görüşmede öğrenciler can güvenliklerinden endişe ettiklerini söyledi.

Dışişleri Bakanlığı’ysa Ukrayna’dan ayrılmak isteyen Türk vatandaşları için gerekli destek ve yönlendirme sağlanacağını açıkladı. Ukrayna’nın doğusundaki Harkov kentinde yaşayan öğrencilerden Can Kanak, askeri harekâtın başladığından beri korku dolu anlar yaşadıklarını kaydetti. Kentte internet erişiminde sıkıntılar yaşandığı öğrenildi.

Türk büyükelçiliğiyle iletişime geçtiklerini, ancak bir tahliyenin olmayacağının kendilerine aktarıldığını kaydeden Kanak, elçilik tarafından kendilerine “Neden daha önce ayrılmadınız” diye sorulduğunu da söyledi. Kanak’ın verdiği bilgiye göre, aynı evde dört Türk öğrenci birlikte yaşarken, ülke genelinde çok sayıda öğrenci ülkeden ayrılmanın yollarını arıyor.

''Bize yardımcı olun''

Ailesi ile iletişim kurduğunu ve ailesinin hayatından endişe ettiğini dile getiren Kanak, “Bize yardımcı olabilecek herkes yardımcı olsun. Şu an evimizin ilerisine düşen füzeleri çıplak gözle görebiliyoruz. Bizim tek beklentimiz bir tahliye olması. Kara yoluyla ayrılmayı düşündük, ancak bize güvenli olmayacağını söylediler. Ülkedeki tüm yetkililer burada yaşayan öğrenciler için bir şeyler yapmalı.” diye konuştu.

''Ülkemize geri dönmek istiyoruz''

Öğrenciler, kendilerine daha önce yayımlanan “Ülkenin doğusundan ayrılın” çağrısının Donetsk ve Lugansk için olduğun aktarıldığını kaydetti. Aldıkları bilgiye güvenerek kentte kalmaya devam ettiklerini, anlatan öğrenciler, “Biz buraya seyahat etmek için gelmedik. Daha önce yapılan çağrı için ‘İki şehri kapsıyor’ dendi ve biz de kaldık. Ancak evimizin penceresinden düşen füzeleri görüyoruz. Konuşacak durumda değiliz, bir an evvel ülkeye ve ailemize geri dönmek istiyoruz.”


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)